Υπουργός ισοπέδωσης και αποκολοκύνθωσης

Διάβασα το βιογραφικό του νέου υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά. Θυμίζω πως το «Εθνικής» έχει φύγει και επί των ημερών μας ουδείς διέθεσε το μελάνι να το αποκαταστήσει στον τίτλο του υπουργείου. Η Δεξιά δεν εκτίθεται, μη χάσει την αναγνώριση στα αυστηρά μάτια της παρθενοπιπίτσας Αριστεράς. Το είχα κάνει δημοσίως δωρεά, δυο μπουκάλια, αλλά, φευ, ουδείς το απεδέχθη. Λοιπόν, τι Φιλοσοφία των Επιστημών, τι Φυσική, Μαθηματικά, και να ο Βιτγκενστάιν, και δώσ’ του Αλτουσέρ, ναι, και από αυτόν έχει πάρει μυρωδιά ο σύντροφος, μιλάμε για κρόουλ, ύπτιο και πεταλούδα στην πολύ βαθιά κουλτούρα. Μέχρι «βραβείο εξαίρετης διδασκαλίας» κάποιου κληροδοτήματος έχει λάβει. Ποιος ξέρει πώς αντάμειβε τους άριστους φοιτητές, ο υπερπνευματικότατος; Μπορεί να τους χαστούκιζε που ξεπερνούσαν τους χαβαλέδες και μη δυναμένους. Διότι στη μακρά πνευματική περιπλάνησή του λοιπόν, ο Κερκυραίος μαρξιστής διαπίστωσε πως «η αριστεία είναι ρετσινιά».

Γι’ αυτό δεν κάνει κέφι τις εισαγωγικές εξετάσεις στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και θα τις καταργήσει. Διότι αγχώνονται οι αριστεύσαντες και πληγώνονται οι αποτυχόντες. Ασε που, θυμίζω, οι καθηγητές που πάνε να διδάξουν σε αυτά έχουν αυξημένα προσόντα και, ουαί, οι δύσποτμοι, που ‘θα έλεγε κι ο φίλος μου ο Ζουράρις, αξιολογούνται! Αντροπής και όνειδος. Θυμίζω, βεβαίως, πως πρώτο πρώτο είχε αντιδράσει στον θεσμό της αποκατάστασης των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, που είχαν μπει στον σωρό, το θρυλικό μαυσωλείο της βαριάς προόδου, η ΟΛΜΕ. Ξέρετε, οι καθηγηταράδες που το 2008 πηγαίνανε τα δεκατετράχρονα σαν εκδρομή να πετάξουν πέτρες στους «μπάτσους».

Θέλω να επεκτείνω την προοδευτικιά λογική του συντρόφου υπουργού. Δεν ξέρω τι λέει ο Σπινόζα, ο Ντεριντά και τ’ άλλα παιδιά, δεν γνωρίζω ούτε τη θέση του ποιητού Αυγερινού (Θ. Βέγγος), που έγραψε το «απόψε, σήμερα και χθες, όλες οι πόρτες είν’ κλειστές κι εγώ είμαι απόξω και μες το θάμπος το θαμπό, παίρνω αμπάριζα να μπω και μου φωνάζουν όξω… κ.λπ.», αλλά γιατί να μείνουμε στην εξάλειψη του κατάπτυστου στίγματος της αριστείας μόνο από την εκπαίδευση; Προτείνω επίσης να κοντύνουμε τους ψηλούς, αφού δεν μπορούν να ψηλώσουν οι κοντοί. Να καταργήσουμε επίσης τις Ειδικές Δυνάμεις στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην Αστυνομία. Γιατί να πληγώνονται οι γραφείς, οι σωβρακάδες κι οι σιτιστές; Επίσης να καταργηθούν πρωταθλήματα και Κύπελλα; Γιατί να έχουν τη ρετσινιά αυτοί που έχουν δύο αριστερά πόδια και παίζουν λες κι η μπάλα είναι τετράγωνη; Οι πρώτοι έσονται έσχατοι, αφού οι έσχατοι δεν μπορούν να γίνουν πρώτοι. Κι άμα είμαστε πιο προχωρημένοι, να χαρακώσουμε τις όμορφες για να μην πληγώνονται οι άσχημες. Και οι υποτροφίες, τα μεταπτυχιακά;

Ρετσινιά δεν είναι κι αυτά; Κανείς να μην επιτρέπεται να έχει αυτό που αποτυγχάνουν να έχουν κάποιοι άλλοι. Ισα κι όμοια και κάτω όλοι.
Με ικανοποίηση άκουσα επίσης πως ο σύντροφος υπουργός κάλεσε τους μερακλήδες ισόβιους φοιτητές να επιστρέψουν στους ναούς των ΕΑΑΚ, των τριτοκοσμικών λιανοπωλητών της Καμόρα, των σκουπιδιαραίων και των χτιστών πρυτάνεων. Ετσι, έχει πάλι μια χαραμάδα ελπίδας κι ο συμφοιτητής μου Γ. Φέτος, αμφότεροι κλείνουμε μισό αιώνα βίου, που από τα 40 μαθήματα της Νομικής του ΑΠΘ χρωστάει μόνο τα 38. Παρεκτράπηκε στη γευσιγνωσία μπάφου κι από συνάδελφος έγινε πελάτης. Δεν δικαιούται κι αυτός άλλη μια ευκαιρία έπειτα από μόλις 31 χρόνια «φοίτησης»; Προσοχή μόνο, μην αριστεύσει, διότι, όλα κι όλα, ο σύντροφος υπουργός δεν τα σηκώνει αυτά…

Φαήλος Κρανιδιώτης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα