Η παρανόηση της λαϊκής ετυμηγορίας

Οι Ελληνες ψήφισαν παραμονή στο ευρώ με αξιοπρέπεια και βιοτικό επίπεδο ευρωπαϊκής χώρας. Δεν προτίμησαν ούτε τον ραγιαδισμό των «ναι» σε όλες τις παρανοϊκές και απάνθρωπες αξιώσεις της Γερμανίας ούτε προσπάθησαν να φέρουν τα Εξάρχεια στην εξουσία.

Οι εκλογείς ενέκριναν τα βασικά σημεία των προεκλογικών δεσμεύσεων της παρούσας κυβέρνησης. Αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτούν ορισμένοι.

Επίσης, είναι δύσκολο να δουν τα προφανή και εκείνοι που συσκοτίζουν τη σκέψη τους, προτάσσοντας τα συμφέροντά τους ή τις ιδεοληψίες τους έναντι της κοινής λογικής και του γενικού καλού. Ο κ. Γλέζος, η κ. Σακοράφα, ο κ. Λαπαβίτσας και οι ακροαριστερές συνιστώσες δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι ο λαός δεν ήθελε να επιδεινώσει την κατάστασή του, αλλά, αντιθέτως, ήταν αποφασισμένος να τη βελτιώσει.

Δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον μπαχαλάκηδες και σταλινικά ή μαοϊκά υπολείμματα, αλλά η πάλαι ποτέ ακμάζουσα μεσαία τάξη.

Το 4% απέχει από το 36% κατά μία ολόκληρη τάξη, που βρέθηκε στο στόχαστρο των Γερμανών και των ντόπιων συνεργατών τους. Η κυβέρνηση σε αυτούς λογοδοτεί και όχι σε πρόσωπα αξιοσέβαστα μεν, αλλά τα οποία εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους και ευάριθμους φανατικούς.

Ετι, δε, η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να κάνει ό,τι είναι εφικτό για την παραμονή στο κοινό νόμισμα για πολλούς ευεξήγητους λόγους. Η αποχώρηση μπορεί να εξελιχθεί σε αληθινή τραγωδία, αν η πατρίδα μας δεν έχει αναπτύξει τη δική της παραγωγή και δεν έχει διευρύνει τα ποσοστά της αυτάρκειάς της.

Επιπλέον, ακόμα και οι πλέον αφελείς ξέρουν ότι θα είναι εγκληματικά ανόητο να αποχωρήσει από το ευρώ πρώτη η Ελλάδα, φέρουσα την απόλυτη ευθύνη της επιλογής, και να έχει απέναντί της, για τους επόμενους αιώνες, την ευρωπαϊκή διανόηση, τα πανεπιστήμια, τη δυτική διπλωματία, που θα ισχυρίζονται ότι εμείς διαλύσαμε το μεγάλο όραμα της ενωμένης Ευρώπης.

Ας μη γίνεται, λοιπόν, σκόπιμη παρερμηνεία της λαϊκής ετυμηγορίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα