Η «έφοδος» του Π. Καμμένου!

Αιφνιδιαστική στρατιωτική άσκηση με την ενεργοποίηση του συνόλου της δύναμης ταχείας αντίδρασης Δέλτα των Ενόπλων Δυνάμεων και με την αντιμετώπιση σεναρίων ταυτόχρονα σε Εβρο, Αργοσαρωνικό και νησιά του ανατολικού Αιγαίου πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Στόχος της άσκησης «Πυρπολητής» ήταν η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας μέσα από τη διεξαγωγή επιχειρήσεων που είχαν ως σενάρια την αποτροπή-ανακατάληψη βραχονησίδας, την εξασφάλιση ζωτικών εθνικών χώρων και υποδομών, την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και την προσβολή εχθρικής ναυτικής δύναμης. Στην άσκηση, κατά τη διάρκεια της οποίας για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το σύνολο της δύναμης Δέλτα, ενεπλάκησαν αερομεταφερόμενες δυνάμεις, πλοία, ελικόπτερα και σκάφη ταχείας μεταφορά του Πολεμικού Ναυτικού, μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση προγραμματιζόταν για σήμερα, αλλά ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έδωσε εντολή να γίνει χθες στις 7 το πρωί, προκειμένου να δοκιμαστούν και επί του πρακτέου οι χρόνοι αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια επείγουσα κατάσταση. Τα αποτελέσματα ήταν θετικά. Ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά πήγε στη βάση της Πάχης Μεγάρων, απ’ όπου αναχωρούσαν μονάδες ελικοπτέρων, ενώ αργότερα μετέβη σε σημείο του Αργοσαρωνικού όπου και παρακολούθησε ένα μέρος των επιχειρήσεων. Αμέσως μετά συνεχάρη όλο το προσωπικό που συμμετείχε στην άσκηση.

Η τουρκική προκλητικότητα, με πιο πρόσφατο το περιστατικό της προκλητικής πτήσης του Τούρκου αρχηγού ΓΕΑ στο Αιγαίο, απαιτεί την πλήρη ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό αποσκοπεί και η άσκηση «Πυρπολητής», η οποία διατάσσεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με σενάρια αντιμετώπισης «εχθρικής» ενέργειας, κυρίως σε Αιγαίο και Εβρο.

Ανδρέας Κούτρας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα