H Mητρόπολη Πατρών, συμβάλλει στη στήριξη αστέγων

Με στόχο την στήριξη άστεγων πολιτών, ξεκινά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πατρών, η υλοποίηση του προγράμματος «Στεγάζω», από το οποίο αναμένεται να ωφεληθούν, σε πρώτη φάση, 25 άστεγοι.

Μέσα από το πρόγραμμα, η Περιφέρεια και η Μητρόπολη θα καλύψουν τις δαπάνες για την στέγαση, τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, την οικοσυσκευή, την ένδυση, την υπόδηση, την διατροφή και την μετακίνηση 25 πολιτών, που σήμερα ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Επιπλέον, το επιστημονικό προσωπικό που θα συμμετέχει στο πρόγραμμα, όπως ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, κ.α. θα υποστηρίξει κάθε συμμετέχοντα με τελικό στόχο την ενεργοποίηση και επανένταξή του στην αγορά εργασίας.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας, κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάτρα, «η φιλοσοφία του προγράμματος δεν είναι μόνο να βρεις ένα “κεραμίδι” και ένα κρεβάτι σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά να τους στηρίξεις, ώστε να σταθούν και πάλι στα πόδια τους και σιγά-σιγά να επανενταχθούν στην κοινωνία».

«Ως Εκκλησία συμπονούμε και συμπάσχουμε με τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Και αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος με το οποίο και συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, και συνέχισε: «Ο σκοπός μας δεν είναι απλά να στεγάσουμε 25 ανθρώπους και να τους δώσουμε τροφή και περίθαλψη. Στόχος μας είναι να δούμε ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη και ταυτοχρόνως να τους βοηθήσουμε να βρουν πάλι το δρόμο τους, να σταθούν στα πόδια τους και να μην έχουν, τελικώς, ανάγκη τέτοια προγράμματα. Συνεργαζόμενοι όλοι μαζί, πρέπει να προσφέρουμε όσο μπορούμε. Το έργο μας ως Μητρόπολη συνεχίζεται και όλοι μαζί θα είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα