Παράνοια για τους λαθρομετανάστες

Αρχισαν τα όργανα με  τον Σύριζα! Δεν θα συλλαμβάνονται όσοι έρχονται στα ελληνικά σύνορα. Αδιανόητο λέει η Ν.Δ.

Πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Αντώνη Σαμαρά με αφορμή ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού που είχε θέμα τους μετανάστες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση σύμφωνα με την οποία όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της χώρας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τους δίδεται χαρτί παραμονής για έναν μήνα, αν θέλουν να φύγουν, και αν δεν θέλουν θα τους δίδεται άδεια παραμονής έξι μηνών. Ο κ. Σαμαράς στην ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη. Ο τέως πρωθυπουργός υποστηρίζει επίσης ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη. Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να πάρει αμέσως πίσω την ανεύθυνη αυτή απόφαση.

Την απόφαση καταδίκασε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων με σκληρή ανακοίνωση. Από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ισχυρίζεται ότι όσα ακούγονται είναι αποκυήματα αρρωστημένης φαντασίας ή κατασκευασμένα σενάρια τρομοκράτησης των πολιτών και προσθέτει: «Ο,τι και να είναι αυτή η ανακοίνωση για τα κέντρα κράτησης στερείται σοβαρότητας και οποιασδήποτε βάσης αλήθειας». Το θέμα όμως είναι ότι δεν γίνεται σαφές τι ακριβώς διαψεύδει το αρμόδιο υπουργείο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπήρχαν, τα κέντρα κράτησης ανοίγουν σε όλη την επικράτεια και όπου υπάρχουν αλλοδαποί αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια (εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα).

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, που εστάλη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με άμεση ισχύ, όλοι οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί οι οποίοι συλλαμβάνονται στα σύνορα μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης δεν θα κρατούνται αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης, με προθεσμία αναχώρησης 30 ημέρες. Εφόσον περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχουν αποχωρήσει από τη χώρα, θα εκδίδονται εις βάρος τους αποφάσεις επιστροφής, που θα αναβάλλονται για έξι μήνες.

Για τους ήδη κρατουμένους σε κέντρα κράτησης -και εφόσον εις βάρος τους δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας- θα αφήνονται ελεύθεροι. Σύμφωνα με την απόφαση, για τους ανηλίκους θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομές φιλοξενίας.
Δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι υπόκεινται σε διαδικασία απέλασης και όσοι έχουν κατηγορηθεί για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και παρουσιάζουν έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά.
Για όσους δεν έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα ως την παρέλευση της εξάμηνης αναβολής θα ακολουθήσει νεότερη διαταγή.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα