Σύμβουλος Τσίπρα υπέρ Grexit

Διορίστηκε στο γραφείο του πρωθυπουργού και δύο ημέρες αργότερα έγραψε άρθρο υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Τι κοινό έχει το Grexit, το left.gr και το γραφείο Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου; Τον στενό συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αλμπάνη, ο οποίος κατοικοεδρεύει σε διπλανό γραφείο από αυτό του πρωθυπουργού. Ο κ. Αλμπάνης, όπως καταγγέλλει το Ποτάμι, παρά το γεγονός ότι έχει επιτελικό ρόλο στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έχει αρθρογραφήσει προσφάτως υπέρ της εξόδου από το ευρώ!

Ειδικότερα, ο πρώην επικεφαλής της ιστοσελίδας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Το Grexit είναι προτιμότερο από ένα τρίτο Μνημόνιο» (15.3.2015) αναφέρει ότι «είναι πολύ επώδυνο (γι’ αυτό και ορθά δεν ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά σε βάθος χρόνου μπορεί να ανοίξει προοπτικές που δεν υπάρχουν στο μνημονιακό πλαίσιο». Ο ίδιος, μάλιστα, ξεκάθαρα και δίχως περιστροφές προσθέτει ότι «αν, λοιπόν, τα πράγματα φτάσουν στο όριο κι έχουμε να διαλέξουμε αυστηρά μεταξύ πολύ επώδυνων επιλογών, πρέπει να προτιμήσουμε τη λιγότερο κακή, αυτή δηλαδή που δεν αποκλείει και την παραμικρή αχτίδα φωτός», δηλαδή την περίπτωση της εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Σημειώνεται ότι, βάσει ΦΕΚ, ο Γ. Αλμπάνης είχε διοριστεί στις 13 Μαρτίου ειδικός σύμβουλος στο γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, την ώρα που το συγκεκριμένο άρθρο ανέβηκε στην ιστοσελίδα rednotebook.gr, δύο μέρες αργότερα. Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, τέλος, το Ποτάμι αναφέρει ότι «η δημοσιοποίηση τέτοιων απόψεων από έναν ειδικό σύμβουλο του πρωθυπουργού ερμηνεύεται με δύο τρόπους: είτε οι διορισμοί γίνονται με κριτήρια “να βολευτούν όλα τα στελέχη μας” είτε -το χειρότερο- επειδή κάποιοι στην κυβέρνηση επεξεργάζονται σοβαρά τέτοια σενάρια».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα