Κάτι αναβοσβήνει στα σκοτάδια της Siemens!

Πληροφορίες για αίτηση έκδοσης στην Ελλάδα του Χριστοφοράκου

Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και μάλιστα ενώπιον της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ στην υπόθεση Siemens. Η κυβέρνηση, μάλιστα, σε αντίθεση με ό,τι είχε αποφασιστεί στο παρελθόν, όχι μόνο δεν σκοπεύει να βάλει την υπόθεση στο… ράφι αλλά ετοιμάζεται να την ανοίξει, σε μια προσπάθεια να δείξει και προς το εσωτερικό ότι σε θέματα διαφάνειας θα μείνει άτεγκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κυβέρνηση σκοπεύει, μόλις τελειώσει με το θέμα του Eurogroup και των δόσεων, να προχωρήσει σε αυτό που προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο.

Να ζητήσει την έκδοση του πάλαι ποτέ ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου! Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Τσίπρας είχε ζητήσει δημόσια τη δικαστική συνδρομή των Γερμανών «για να αποδοθεί δικαιοσύνη», ενώ το Βερολίνο είχε αφήσει το μισάνοιχτο παράθυρο λέγοντας ότι υπάρχουν διαδικασίες για την έκδοση πολιτών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση θα ασκήσει πιέσεις στη Γερμανία για να της παρασχεθεί κάθε αναγκαία συνδρομή, αξιοποιώντας και τη γερμανική πίεση προς την ελληνική πλευρά για να θεσπιστούν, επιτέλους, στη χώρα μας κανόνες διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς.
Ερωτηματικό παραμένει η τελική στάση των Γερμανών, καθώς εκτιμάται ότι «θα θέλουν να έχουν όλα τα ντοκουμέντα για τις δωροδοκίες αυτοί, για να εκβιάζουν Ελληνες πολιτικούς – και όχι μόνο».

Να θυμίσουμε ότι ο Χριστοφοράκος είχε αποδράσει τον Μάιο του 2009 λίγες ώρες προτού παρουσιαστεί στον ανακριτή, ενώ ο τότε συνήγορός του είχε ζήτησε αναβολή, επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας, και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει ιατρικές βεβαιώσεις για την κατάστασή του. Ο τότε ανακριτής Ν. Ζαγοριανός, ωστόσο, δεν είχε πειστεί και είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης. Τελικά ο Χριστοφοράκος, μια και κατείχε γερμανικό διαβατήριο, είχε φύγει από τη χώρα για το Μόναχο, για να δικαστεί εκεί και να πέσει στα μαλακά, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται απολαμβάνοντας μια τρυφηλή ζωή!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα