«Ξεπλένουν» και μας τελειώνουν!

1856/214/26-9-2014: Αυτή η σειρά των αριθμών δεν σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για όλους όσοι είναι αμύητοι στα μυστικά της πολυετούς αθλιότητας, την οποία συστηματικά συγκαλύπτει η Βουλή – και «ξεπλένει» όποτε παραστεί ανάγκη. Για τους αναγνώστες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», όμως, αυτοί οι αριθμοί σημαίνουν πολλά και μπορούν να μεταφραστούν σε πόρους, οι οποίοι αφαιρέθηκαν από τους πολλούς και δόθηκαν αδικαιολογήτως και παρανόμως σε λίγους επιτήδειους.

Το θέμα της εφημερίδας μας τιτλοφορείτο «Αθήνα 1997: Το μεγάλο φαγοπότι που ”εξαφάνισε” η Βουλή!». 1856/214/26-9-2014 είναι ο αριθμός μιας τροπολογίας, η οποία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή (σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις των θερινών τμημάτων). Με αυτήν την τροπολογία, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα μας, ακυρώθηκε η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να καταλογίσει ποσά που σπαταλήθηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 σε όσους κακώς υπέγραψαν για τις αδικαιολόγητες δαπάνες. Τα ποσά εν συνόλω που καταλογίζονταν στους υπευθύνους έφταναν τα 30.000.000 ευρώ.

Η υπόθεση, όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ, έχει σχεδόν κινηματογραφικό χαρακτήρα. Πανάκριβα αντικείμενα που δεν μπορούν να βρεθούν στους μετέπειτα ελέγχους, υπερκοστολογήσεις συνοδευόμενες από εξωφρενικά επιχειρήματα, σκηνικά που χρυσοπληρώθηκαν και έκαναν… φτερά και πολυετείς, άκαρποι αγώνες λειτουργών του Δημοσίου, οι οποίοι συντρίβονται στις μυλόπετρες των άνομων συμφερόντων. Κερασάκι στην τούρτα είναι αυτό που πυροδότησε την εκκίνηση της συλλογής στοιχείων για τη δημοσιογραφική έρευνα: η απόσυρση μιας βουλευτικής υπογραφής από την τροπολογία-σκάνδαλο, όταν η εκλεγμένη εκπρόσωπος του λαού κατάλαβε το δυσώδες υπόστρωμα της προτεινόμενης τροπολογίας.

Και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, αντί να κάνει το καθήκον του, έπραξε το αντίθετο: Εδωσε χείρα βοηθείας στους… μακρυχέρηδες που θησαύρισαν με τα αθλητικά πανηγυράκια.

Το καλό είναι ότι η εφημερίδα μας απέδειξε πως η κυβέρνηση είχε γνώση των τεκταινομένων στον «Αθήνα 1997» και ότι έχει τον τρόπο να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, αν έχει και τη θέληση. Η σκανδαλώδης τροπολογία πρέπει να καταργηθεί και όσοι κατασπατάλησαν δημόσιους πόρους οφείλουν να πληρώσουν το τίμημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα