O Βαγγέλης κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ πριν αυτοκτονήσει

Ποσότητες αλκοόλ ίσες των 0,60 mg ανά λίτρο αίματος έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Αν οδηγούσε θα μπορούσαν να επιφέρουν ποινή σε βαθμό πλημμελήματος

Φως στις συνθήκες θανάτου δίνει το πόρισμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων του ιατροδικαστή κ. Θόδωρου Βουγιουκλάκη, για την υπόθεση θανάτου του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, ενώ το έγγραφο πόρισμα αναμένεται τελικά να κατατεθεί τις επόμενες 2-3 ημέρες.

Σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα του φοιτητή βρέθηκε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, της τάξεως των 0,60 mg ανά λίτρο αίματος, ίση με 3 κανονικά ποτήρια ή ένα γεμάτο νεροπότηρο, που αν για παράδειγμα αφορούσε οδηγό θα ήταν μέθη σε βαθμό πλημμελήματος. Όταν το ποσοστό οινοπνεύματος φτάνει από 0,40 mg έως 1,00 mg παρατηρείται μεταξύ άλλων, αστάθεια μνήμης, απώλεια λογικής και ελάττωση αντίληψης. Στην περίπτωση του Βαγγέλη, οι αστυνομικοί θεωρούν, πως επιβεβαιώνει τον κανόνα των αυτοχειριών, όπου στην πλειονότητα τους έχει προηγηθεί μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή χαπιών για την κάμψη των αντιστάσεων.

Οι Αρχές δεν γνωρίζουν ακόμα, που βρήκε το αλκοόλ, καθώς στο δωμάτιο του δεν είχε, αντίθετα με την παρέα του από την Κρήτη που ενδέχεται να είχαν μπουκάλια με τσικουδιά στα δωμάτιά τους. Ωστόσο, δεν προκύπτει από καταθέσεις, μέχρι στιγμής, αν τον είδε κάποιος να πίνει ή του έδωσε κάποιος να πιει, πριν φύγει. Λίγο πιο μακριά από το σημείο που βρέθηκε η σορός του Βαγγέλη, εντοπίστηκε ένα άδειο μπουκαλάκι νερού, που ελέγχθηκε για τυχόν ύπαρξη αλκοόλ ή να είχε το DNA του Βαγγέλη, με αρνητικό όμως αποτέλεσμα.

Οι ακτινογραφίες δεν έδειξαν χτυπήματα, ενώ από τις ιστολογικές εξετάσεις δεν προέκυψε άλλο προθανάτιο τραύμα πλην του μόνου μοιραίου στον δεξί καρπό. Όλα τα υπόλοιπα τραύματα ήταν μεταθανάτια και επικεντρώνονταν στον λαιμό, το πρόσωπο και την θωρακική χώρα και προέρχονταν από νύχια και δόντια ζώων.
Ο θάνατος ήταν σύντομος, απόρροια αιμορραγικού σοκ και λίγο μετά την ώρα εξαφάνισης από την Σχολή, καθώς από την νεκροψία-νεκροτομή κιόλας προέκυψε, ότι δεν είχε χωνέψει το γεύμα του.
Σύμφωνα λοιπόν με τις Αρχές που διερευνούν την υπόθεση όλα τα ευρήματα είναι συμβατά με την εκτίμηση της αυτοχειρίας.

Πρόσθετα, η μητέρα του Βαγγέλη, κατά την κατάθεσή της στο Ρέθυμνο, ανέφερε πως στην τηλεφωνική συνομιλία, που είχε με τον γιο της το προηγούμενο βράδυ της εξαφάνισης, φαινόταν να έχει φόβο και αγωνία για τους βαθμούς του αλλά όχι πέραν του φυσιολογικού, ενώ για τα όσα αφορούσαν τα περιστατικά εκφοβισμού ανέφερε ότι πέρυσι ενημερώθηκε για πρώτη φορά, ύστερα από μία τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την υπεύθυνη της Εστίας στην Γαλακτομική Σχολή για κάποια περιστατικά τα οποία της επιβεβαίωσε ο γιος της, ο οποίος όμως της είπε ότι εξαιτίας αυτού του λόγου άλλαξε δωμάτιο, δίχως όμως να της πει κάτι παραπάνω, ενώ ουσιαστική γνώση για το πως περνούσε ο Βαγγέλης έλαβε όταν ανέβηκε φέτος στα Ιωάννινα, μετά την εξαφάνισή του και περιήλθαν σε γνώση της όλα όσα είναι ήδη γνωστά από φίλους και συμφοιτητές του με τους οποίους μίλησε.

Πηγή:news247

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα