Τα γλυπτά της Αθήνας παρουσιάζονται

Athensscupltures.com, μία πλήρης πηγή ενημέρωσης για την υπαίθρια γλυπτική της πρωτεύουσας από τους atenistas. Κάνεις βόλτα σε μια γειτονιά της Αθήνας, βλέπεις για πρώτη φορά ένα άγαλμα και σου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Θα ήθελες να μάθεις την ιστορία του αλλά είναι αδύνατον να βρεις κάπου πληροφορίες. Όλα αυτά μέχρι χθες. Γιατί  η ομάδα των atenistas εγκαινιάζει ένα καινούργιο site που έχει σκοπό να συγκεντρώσει όλα τα υπαίθρια αγάλματα της πόλης.

Αυτή τη στιγμή το athensscupltures.com έχει μια λίστα με πάνω από 320 γλυπτά. Αλλά το πιο σημαντικό δεν είναι η καταγραφή των εκθεμάτων και η φωτογράφηση τους. Είναι ότι αυτό το site είναι εύχρηστο, χαρούμενο και με μια ματιά μπορείς να βρεις αυτό ακριβώς που θέλεις. Στην πρώτη σελίδα υπάρχουν, με τυχαία σειρά, αγάλματα της πόλης και με ένα απλό πάτημα μπορεί ο αναγνώστης να μάθει τον τίτλο του, τη θέση του, το έτος κατασκευής του, το υλικό και τον καλλιτέχνη που το δημιούργησε – σε όσες περιπτώσεις είναι βέβαια δυνατόν να γνωρίζουμε αυτές τις πληροφορίες. Εκτός από την απλή αυτή καταγραφή, στο site υπάρχει ανάλυση του έργου, η ακριβής τοποθεσία του, συνολικός χάρτης, το όνομα του επαγγελματία που το φωτογράφησε ειδικά για το athensscupltures.com, καθώς και ειδική κατηγορία για τα αγάλματα που βρίσκονται σε σταθμούς του Μετρό.

Όλη αυτή η προσπάθεια της ομάδας ξεκίνησε στην αρχή του έτους και στόχος ήταν να συγκεντρωθούν όλα τα γλυπτά του Δήμου Αθηναίων. Μετά από 6 μήνες εμπεριστατωμένης και πολύπλευρης τεκμηρίωσης, οι atenistas παρουσιάζουν το athensscupltures.com, έναν πλήρη ιστότοπο που προβάλλει μέσα από ένα εύχρηστο περιβάλλον εργασίας τα γλυπτά της πόλης μας. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες καταχωρίσεις, έχοντας ως απώτερο στόχο να αποτελέσει πηγή ενημέρωσης για όλα τα υπαίθρια γλυπτά σε όλο το λεκανοπέδιο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα