Μόνο 98 επανασυνδέσεις ρεύματος από τη Δούρου!

Πενιχρά (τελικά) τα αποτελέσματα του προγράμματος για ευπαθείς ομάδες

Μόνο σε 98 περιπτώσεις διακοπής ρεύματος οικιακών καταναλωτών παρενέβη τελικά η Περιφέρεια Αττικής, αποκαθιστώντας την παροχή ενέργειας, μέσω του προγράμματος «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους», που είχε εξαγγείλει παραμονές Χριστουγέννων (και παραμονές εθνικών εκλογών) η τότε νεοεκλεγείσα περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Το πρόγραμμα προέβλεπε την αποκατάσταση της παροχής ρεύματος σε καταναλωτές που «ζούσαν στο σκοτάδι» λόγω οφειλής, με καταβολή των οφειλομένων, μέχρι 360 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, υποβλήθηκαν συνολικά 325 αιτήσεις. Από αυτές οι εννέα απορρίφθηκαν γιατί διαπιστώθηκε παράλληλη ρευματοκλοπή, οι 218 απορρίφθηκαν γιατί δεν υπήρχε διακοπή (παρά μόνο ειδοποίηση διακοπής) και τελικά εγκρίθηκε παρέμβαση της Περιφέρειας μόνο σε 98 περιπτώσεις.

Δαιδαλώδης η υπαγωγή

Ο αντιπεριφερειάρχης πρόσθεσε ότι και οι περιπτώσεις με ειδοποίηση διακοπής θα μπορούσαν να υπαχθούν σε προστασία.

Υπενθυμίζεται ότι η διάρκεια του προγράμματος ήταν πολύ μικρή από την ημέρα της εξαγγελίας της (σ.σ.: η προθεσμία υποβολής αίτησης έληγε στις 31/12/14), ενώ οι πολύπλοκες διαδικασίες και η πληθώρα δικαιολογητικών καθιστούσαν την υπαγωγή στο πρόγραμμα δαιδαλώδη.
Οπως διαπιστώθηκε, υπάρχουν 7.000-10.000 καταναλώσεις που έχουν παρατύπως επανασυνδέσει την κομμένη παροχή ρεύματος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας.
Το πρόγραμμα, για το οποίο η κυρία Δούρου είχε κατηγορηθεί ότι αποτελεί «προεκλογικό πυροτέχνημα», είχε κοστολογηθεί σε 2.500.000 ευρώ, με κονδύλι που εντάχθηκε στον περιφερειακό προϋπολογισμό 2015. Τελικά, το κόστος των 98 επανασυνδέσεων ανήλθε σε μόλις 35.000 ευρώ.

Νίκος Σταυρουλάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα