Συνδικαλοπατέρες εναντίον κοινωνίας

Θα μπορούσε να είναι φάρσα, σκηνή σε κωμική ταινία του ιταλικού κινηματογράφου, κεφάλαιο βιβλίου επιστημονικής φαντασίας, αλλά, δυστυχώς, είναι αληθινή είδηση σε μια απίστευτη χώρα, την Ελλάδα: Τετράωρη παναττική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, από τις 7.30 έως τις 11.30 το πρωί. Αιτία είναι η έναρξη, την ίδια ημέρα, της δίκης της Χρυσής Αυγής στα δικαστήρια του Κορυδαλλού.

Αξίζει
να σημειωθεί ότι η τετράωρη παναττική στάση εργασίας αποφασίστηκε από τους αρχισυνδικαλιστές, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο και την πορεία στα δικαστήρια των φυλακών.

Οι εργατοπατέρες
της ΑΔΕΔΥ, σε περίοδο που οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις μισθών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και βρίσκονται στο στόχαστρο της τρόικας, η οποία έχει φροντίσει ώστε να κατασυκοφαντηθούν όλοι αδιακρίτως, τους βάζουν ξανά απέναντι από την ελληνική κοινωνία!

Τη Δευτέρα
όσοι από τους πολίτες είναι αρκετά τυχεροί ώστε να έχουν ακόμα τη δουλειά τους αποπειραθούν να συναλλαγούν με το Δημόσιο θα διαπιστώσουν ότι κακώς ζήτησαν άδεια ολιγόωρης απουσίας. Τυπικά επί τετράωρο αλλά ουσιαστικά όλη την εργάσιμη ημέρα, οι υπάλληλοι του κράτους θα έχουν υποχρεωθεί από τους συνδικαλιστές τους να αργούν επειδή οφείλουν να… διαδηλώνουν στον Κορυδαλλό αξιώνοντας από τη Δικαιοσύνη να πράξει ό,τι θέλουν οι εργατοπατέρες!

Αυτό
θυμίζει την καλπάζουσα παράνοια της αποφράδας δεκαετίας του 1980, όταν το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ως εμπροσθοφυλακή του τα συνδικάτα, επηρέαζε αποφασιστικά την οικονομική ζωή του τόπου. Είτε επρόκειτο για τον δημόσιο είτε για τον ιδιωτικό τομέα, οι «πρασινοφρουροί» μπορούσαν να φέρουν τα πράγματα στα δικά τους μέτρα.

Η αντιμετώπιση
αυτού του νοσηρού φαινομένου θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο, η ατολμία, η ανικανότητα και η εξοικείωση των επικεφαλής του συντηρητικού χώρου με τους σεσηπότες καρπούς της παρακμής επιτρέπουν στους κάθε λογής κηφήνες του συνδικαλισμού να αναλαμβάνουν καθήκοντα και εξουσίες που ουδείς συνετός πολίτης τούς αναγνωρίζει ότι έχουν.

Θλιβερές
καταστάσεις…

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα