Ηλιοθεραπεία στην Α’Προβλήτα Θεσσαλονίκης

Ποδηλατάδα, βόλτα με καφέ και στις ξαπλώστρες οκλαδόν με θέα Θερμαϊκό!

Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα… Σε απέραντη πλαζ έχει μετατραπεί η Α’ Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, με ντόπιους και τουρίστες να απολαμβάνουν τον καλοκαιρινό ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Ηλιοθεραπεία στα παγκάκια και στο τσιμέντο, βόλτα με καφέ στο χέρι, ποδηλατάδα και παρέες που κάθονται οκλαδόν δίπλα στη θάλασσα συνθέτουν την εικόνα της πόλης, που υποδέχτηκε και επίσημα την καλοκαιρία. Δύο ηλικιωμένοι κάθονται κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου σε ένα παγκάκι και αγναντεύουν τον Θερμαϊκό. Δίπλα τους, μια νεαρή ξαπλώνει στηριγμένη στους αγκώνες και πίνει αργά, απολαυστικά, από το πλαστικό ποτήρι τον καφέ της. Λίγα μέτρα πιο κάτω, ορισμένοι φοιτητές έχουν μείνει με τα κοντομάνικα, κάθονται στο τσιμέντο και συζητούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Ο φακός της «δημοκρατίας» συνέλαβε και τον Ζουσλίν, που ήρθε από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει φίλους, που σπούδαζαν μαζί σε πρόγραμμα «Εράσμους». Ο νεαρός φοιτητής έκανε ηλιοθεραπεία σε μία από τις «ξαπλώστρες» της Α’ Προβλήτας ακούγοντας μουσική. «Η πόλη είναι καταπληκτική. Εχω ξετρελαθεί με την ηλιοφάνεια, δεν χορταίνω τον ήλιο. Ο κόσμος είναι ευδιάθετος, οι δρόμοι γεμάτοι με νεαρό κόσμο που απολαμβάνει τον καφέ του. Ερχόμενος εδώ, με αυτά που άκουγα στα ΜΜΕ της Γαλλίας, περίμενα μια τελείως διαφορετική, μίζερη εικόνα. Ωστόσο, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ελπίζω να έρθει το καλοκαίρι και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» δήλωσε γελώντας στη «δημοκρατία».

Η Α’ Προβλήτα αποτελεί αγαπημένο μέρος και για τους ποδηλάτες, καθώς η όμορφη διαδρομή στο λιμάνι της πόλης προσφέρει μια διαφορετική νότα. Ακόμη και τα αγαπημένα τετράποδα έδειχναν χθες να απολαμβάνουν την καλοκαιρία, αφού «λιάζονταν» δίπλα στη σκιά από τις ελιές του λιμανιού.
«Η βόλτα στην παραλία της πόλης αποτελεί την πιο φθηνή και συγχρόνως όμορφη διασκέδαση για κάθε ηλικία. Με ελάχιστα χρήματα, έναν καφέ στο χέρι, ένα κολατσιό από το σπίτι, μπορεί κανείς να περάσει πολλές ώρες δίπλα στη θάλασσα» περιέγραψε η Πελαγία, που χθες απολάμβανε τον ήλιο.

Αριστείδης Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα