Ραντεβού με την Εξεταστική

Στην Ιλιάδα του Ομήρου (Ι 63-64) ο σοφός Νέστωρ συμβουλεύει τον παθιασμένο Διομήδη με τα ακόλουθα: «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος έστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος». Στα νεοελληνικά, το κείμενο αποδίδεται από τους Καζαντζάκη και Κακριδή ως εξής: «Ασογος, άσπιτος, παράνομος, που χαίρεται αν ξεσπάσει σε φίλους και δικούς ανάμεσα ξεφρενιασμένη αμάχη».

Ο Γιώργος
Παπανδρέου, που έριξε ολόκληρη χώρα σε ξεφρενιασμένη μάχη ακήρυχτου πολέμου με αντίπαλο ασαφή αλλά θανατηφόρο, δεν είναι ακόμα ούτε αφρήτωρ ούτε αθέμιστος ούτε ανέστιος. Ως εστίες έχει την άριστα φρουρούμενη έπαυλή του (με έξοδα του χρεοκοπημένου κράτους), τα αεροπλάνα που τον μεταφέρουν σε ονειρικούς προορισμούς και τα δωμάτια των πανάκριβων ξενοδοχείων στην ατέλειωτη τουριστική σεζόν που απολαμβάνει εδώ και χρόνια. Εκεί κατοικεί ο άνθρωπος που οδήγησε την κοινωνία στην εξαθλίωση και κατέστησε το έθνος μας χλεύη των ηττημένων του Α’ και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης,
το σόι του, η δυναστεία των ολετήρων Παπανδρέου, ζει και βασιλεύει. Ετι δε, τα αρτίως εκπαιδευμένα στην κοινωνική μηχανική μέλη της οικογένειας, επειδή διαπιστώνουν ότι οι Ελληνες ξεχνούν εύκολα, θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να επανέλθουν «στα πράγματα». Στα «πράγματα» περιλαμβάνονται και τα απομεινάρια του πασοκικού συνδικάτου πολιτικού εγκλήματος. Φυσικά, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πληροί ούτε το σκέλος του αφορισμού περί «αθεμίστου». Δικαιοσύνη δεν έχει απονεμηθεί στην περίπτωσή του. Η Εξεταστική για το Μνημόνιο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Εκεί, και όπου αλλού κρίνει ο Νόμος, πρέπει να εξηγήσει πόσο «θεμιτοί» και «εθνωφελείς» ήταν οι κρίκοι στις αλυσίδες που φόρεσε στην πατρίδα μας με το διάγγελμά του στο Καστελόριζο.

Οπότε,
είναι μάλλον περιττό να αναφερθεί πόσο άσχημη εντύπωση έκανε η κίνηση του κ. Τσίπρα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Μνημονίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ιδιότητα που ακόμα κατέχει ο κ. Παπανδρέου, αυτή του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα αρκούσε ούτε για να συγκληθεί συνέλευση ιδιοκτητών διαμερισμάτων σε πολυκατοικία, όχι για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας.

Είναι
απρόσμενο αλλά και οδυνηρό, για τους Ελληνες που είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται και δικούς τους ανθρώπους να εξαθλιώνονται, να αρρωσταίνουν και να πεθαίνουν λόγω της οικονομικής κρίσης, να μαθαίνουν ότι ο εθνικός αποδομητής Παπανδρέου έχει την ευχέρεια να περνάει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου.
Ας γίνει πρώτα η Εξεταστική Επιτροπή για το Μνημόνιο και όλες οι διαδικασίες που θα δρομολογηθούν λόγω αυτής, ας αποδείξει ο κ. Παπανδρέου την αθωότητά του για το μαζικό έγκλημα της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας μας και μετά ας συναντήσει όποιον θέλει.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα