Ενοικιάζουν τα σπίτια τους σε τουρίστες!

Στις 11.500 σε όλη την Ελλάδα οι οικίες που μισθώθηκαν μέσω ιστοσελίδας

Τις 11.500 έχουν φθάσει τα σπίτια που ενοικιάζονται στην Ελλάδα μέσω της διεθνούς ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb, εκ των οποίων τα 2.500 βρίσκονται στην Αθήνα, όπου στην τελευταία οικονομική χρήση (Οκτώβριος 2013 – Σεπτέμβριος 2014) δημιουργήθηκε όφελος 69.000.000 ευρώ, όπως προκύπτει από έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας που παρουσιάστηκε χθες στην πρωτεύουσα από εκπροσώπους της ιστοσελίδας.

Με βάση τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι οι άμεσες δαπάνες των επισκεπτών της Airbnb στις αθηναϊκές επιχειρήσεις αγγίζουν τα 20.200.000 ευρώ. Παράλληλα, στα 3.300.000 ευρώ διαμορφώνονται τα έσοδα φιλοξενίας των 720 Αθηναίων οικοδεσποτών, οι οποίοι μίσθωσαν βραχυπρόθεσμα τα σπίτια τους το συγκεκριμένο διάστημα, με τον καθέναν να υπολογίζεται ότι είχε μέσο έσοδο 4.500 ευρώ. Επιπλέον, ένας τυπικός Αθηναίος οικοδεσπότης νοικιάζει το σπίτι του για περίπου 68 διανυκτερεύσεις τον χρόνο, ενώ το 68% των οικοδεσποτών δηλώνει ότι βασίζονται σε αυτά τα έσοδα για να συνεχίσουν να μένουν στο σπίτι τους.

Οι μισθώσεις μέσω της Airbnb εκτείνονται σε 25 γειτονιές της Αθήνας, εκ των οποίων το 69% βρίσκεται εκτός των περιοχών όπου τυπικά συναντά κανείς ξενοδοχείο.
Οι επισκέπτες της Airbnb διανυκτερεύουν, κατά μέσον όρο, 3,6 νύχτες, ξοδεύουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους 551 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι η κίνηση μέσω της δραστηριότητας αυτής υποστήριξε περισσότερες από 1.000 θέσεις εργασίας.

Η Airbnb αποτελεί ένα μέρος της διαμοιρασμένης οικονομίας ενός κινήματος, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους ίδιους τους κατοίκους να έχουν πρόσβαση σε νέες οικονομικές ευκαιρίες, προωθώντας την επιχειρηματικότητα, ενδυναμώνοντας την κοινότητα και προστατεύοντας τους πόρους που ήδη υπάρχουν, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρίας. Μέσα από την υπηρεσία της Airbnb, οι κάτοικοι μπορούν να διαθέσουν την ιδιοκτησία τους σε τουρίστες και επισκέπτες που επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Στις κατηγορίες ότι κινούνται στον χώρο της «γκρίζας οικονομίας», οι εκπρόσωποι της Airbnb απάντησαν ότι όλες οι συναλλαγές και τα έσοδα είναι εμφανή και διαθέσιμα στις αρμόδιες Αρχές, ενώ δήλωσαν ότι η εταιρία είναι διατεθειμένη να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση θεσμικές ρυθμίσεις (φορολογικά, προδιαγραφές κ.λπ.) για την ενοικίαση των κατοικιών.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα