Διάταγμα κατά του Facebook από δικαστήριο της Πάφου

Καλώντας το να αποσύρει και να διαγράψει από την ψηφιακή του πλατφόρμα διάφορα, κατ’ ισχυρισμό δυσφημιστικά σχόλια, που είχαν αναρτηθεί σε βάρος γνωστού Κύπριου επιχειρηματία.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εξέδωσε σειρά διαταγμάτων εναντίον του Facebook, καλώντας το να αποσύρει και να διαγράψει από την ψηφιακή του πλατφόρμα διάφορα, κατ’ ισχυρισμό δυσφημιστικά σχόλια, που είχαν αναρτηθεί σε βάρος γνωστού Κύπριου επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας, είναι μεταξύ άλλων και ιδιοκτήτης γνωστού κέντρου διασκέδασης και δεν διατηρεί ο ίδιος λογαριασμό στο Facebook.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δικηγόρου του, “κατέστη μέσα σε ελάχιστες μέρες υποκείμενο χλευασμού δεκάδων χιλιάδων χρηστών του Facebook, οι οποίοι μέσω των γνωστών “likes”, “comments” και “shares” φρόντισαν να διαδώσουν φωτογραφίες και κείμενα που αναφέρονταν σε αυτόν με ομολογουμένως έντονο το στοιχείο της «δυσφήμισης»”.

Εφόσον το ίδιο το Facebook αρνήθηκε να αποσύρει και να διαγράψει τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο επιχειρηματίας μέσω του δικηγόρου του επιδίωξε και πέτυχε την έκδοση των διαταγμάτων. Πρόκειται, όπως αναφέρει ο δικηγόρος του, για μια πρωτοφανή για τα κυπριακά δεδομένα δικαστική απόφαση.

Με το πρώτο διάταγμα διατάσσεται το Facebook, όπως αποσύρει και/ή αφαιρέσει και/ή διαγράψει τα δημοσιεύματα, ημερ. 4/2/2015 και 6/2/2015, όπως αυτά δημοσιεύτηκαν και/ή αναρτήθηκαν και παραμένουν μέχρι και σήμερα δημοσιευμένα και/ή αναρτημένα στην επίσημη σελίδα και/ή λογαριασμό της υπό την επωνυμία LINEKERS BAR PAPHOS στο Facebook.

Στο δεύτερο διάταγμα εμποδίζεται και/ή απαγορεύεται στο Facebook και/ή εργοδοτουμένους του και/ή συνεργάτες του και/ή πληρεξούσιους αντιπροσώπους του και/ή υπηρέτες του να επαναφέρουν και/ή επαναλάβουν και/ή αναμεταδώσουν και/ή επανακυκλοφορήσουν και/ή αναδιανείμουν και/ή με οποιονδήποτε τρόπο επιτρέψουν την αναδημοσίευση και/ή αναπαραγωγή στο των πιο πάνω δημοσιευμάτων και/ή επιζήμιων ψευδολογιών και/ή συκοφαντιών εις βάρος των Εναγόντων/Αιτητών.

Πηγή:AΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα