«Διδάγματα» από την ΠΓΔΜ

Το κράτος των Σκοπίων έχει πληθυσμό περίπου 2.100.000 ανθρώπων, τους οποίους διάφοροι αρχιτέκτονες του ψεύδους επιθυμούν να «βαφτίσουν» και να… αναδείξουν Μακεδόνες. Κι όμως, τουλάχιστον το 25% των πολιτών αυτού του ασταθούς κρατιδίου είναι Αλβανοί, οι οποίοι δεν επιθυμούν να αποκαλούνται οτιδήποτε άλλο εκτός από Αλβανοί.

Οι ζηλωτές της αλβανικής μειονότητας συχνά προσπαθούν με ειρηνικά, αλλά και ένοπλα μέσα να… πείσουν τους Σκοπιανούς αξιωματούχους να τους παραχωρήσουν αυτονομία, το δικαίωμα να ενωθούν με τη «μητέρα πατρίδα» κ.ά. Ζητούν τα πάντα, χρησιμοποιούν όσα μέσα τούς είναι διαθέσιμα και πιστεύουν ακράδαντα ότι κάτι θα πετύχουν. Αλλωστε, το Κόσοβο αποτέλεσε προάγγελο συναφών εξελίξεων.

Οταν οι Αλβανοί, με τις ευλογίες της Δύσης, κατόρθωσαν να νικήσουν τον σερβικό στρατό, δεν θα μπορέσουν να κάνουν το ίδιο αντιμετωπίζοντας, σε πολιτικά βολική συγκυρία, τις σχεδόν ανύπαρκτες Ενοπλες Δυνάμεις των Σκοπίων;

Η ιδεολογία του «μακεδονισμού» και η διά της βίας ταύτιση των Σλάβων της περιοχής με τους αρχαίους προγόνους μας είναι το ζωτικότερο συστατικό, το οποίο συγκρατεί στη ζωή τούτο το παράξενο μόρφωμα.

Οπως ήδη γνωρίζουν όσοι έχουν στοιχειώδη επαφή με την Ιστορία, οι Σκοπιανοί δεν έχουν σχέση με την αρχαία Μακεδονία, τον Αλέξανδρο, τον Φίλιππο και οτιδήποτε άλλο παραπέμπει στα μακεδονικά βασίλεια, τα οποία άλλαξαν τον ρου της ανθρωπότητας.

Παρ’ όλα αυτά, μια μειοψηφία ελληνοφώνων στην πατρίδα μας συμφωνεί με τις μωρές, αβάσιμες και σκληρά ανθελληνικές θέσεις των Σκοπιανών, και… βιάζεται να τους παραχωρήσει το έθνος μας, το όνομα της Μακεδονίας και το δικαίωμα να καπηλεύονται την Ιστορία μας!

Αυτή η μειοψηφία δεν έχει λαϊκά ερείσματα, αλλά είναι κραταιά στους μηχανισμούς παραγωγής «ιδεολογίας» και προπαγάνδας. Οι «ψύχραιμοι» είναι διεσπαρμένοι σε όλα τα καίρια πόστα: από τα ΜΜΕ και τα κόμματα, μέχρι τα πανεπιστήμια, τις επιχειρήσεις και τις «ανεξάρτητες» ΜΚΟ.

Θέλουν να απαρνηθούμε τον εαυτό μας, κάνοντας το χατίρι ενός υπό διάλυση κράτους, λες και δεν βλέπουν τι γίνεται στο Κουμάνοβο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα