ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΗ ΝΔ

Επίθεση Σαμαρά στον Κ.Καραμανλή (με υπονοούμενα για στήριξη στον Τσίπρα) μέσα από την εφημερίδα του Μπόμπολα

Στην απόγνωσή του και στην προσπάθεια να παραμείνει με κάθε τρόπο γαντζωμένος στην καρέκλα του αρχηγού, ο Αντώνης Σαμαράς δυστυχώς απεργάζεται ακόμη και τη διάσπασή της Ν.Δ. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να εξαπολύει (μέσω της κυριακάτικης εφημερίδας του ομίλου Μπόμπολα!) συγκαλυμμένες απειλές εναντίον του Κώστα Καραμανλή μολονότι εκείνος έως σήμερα τον είχε στηρίξει πλήρως!

Αντί να δείχνει σεβασμό στον πρώην πρωθυπουργό και στη μεγάλη πλειονότητα των καραμανλικών, που επίσης τον βοήθησαν στην εσωκομματική μάχη για την ηγεσία απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Σαμαράς (ως «ευχαριστώ») ισχυρίζεται ότι δήθεν οι καραμανλικοί συντάσσονται με τον κ. Τσίπρα. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρεί να καλλιεργήσει το έδαφος της διάσπασης υπό τη φαιδρή δικαιολογία ότι, την ώρα που εκείνος μάχεται για τη «δικαίωση» της Ν.Δ., οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του τον υπονομεύουν…

Ο κ. Σαμαράς απευθύνει επίσης -με ύπουλες διατυπώσεις- συμβουλές προς τον Κ. Καραμανλή. «Πιστεύω ότι ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής καταλαβαίνει πως όσοι τα ισχυρίζονται αυτά δεν του κάνουν καλό και εξυπηρετούν τους δικούς τους και μόνο σκοπούς» απαντά, δήθεν αθώα, στην ερώτηση για τα περί πολιτικού φλερτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του πρώην πρωθυπουργού. Εχοντας, μάλιστα, την απαίτηση από τον Κ. Καραμανλή -τον μακροβιότερο, άλλωστε, πρόεδρο της ΝΔ- να… τιμωρήσει όσους τολμούν να αμφισβητούν την αυθεντία του, ο κ. Σαμαράς επιβεβαιώνει πόσο μακριά βρίσκεται πλέον από την πραγματικότητα. Από την πλατεία Μαβίλη, πάντως, έλεγαν χαρακτηριστικά ότι δεν πρόκειται να ασχοληθούν με τα «φαντάσματα» που βλέπει ο κ. Σαμαράς, καθώς θεωρούν ότι μετρά μέρες πλέον στην ηγεσία της Ν.Δ.

Ενδεικτική των διαθέσεων του κ. Σαμαρά είναι και η απάντησή του στην ερώτηση αν πιστεύει ότι μετά το ενδεχόμενο κλείσιμο της συμφωνίας του κ. Τσίπρα με τους δανειστές θα πρέπει να γίνει συνέδριο στη Ν.Δ. Λέει όχι, ισχυριζόμενος ότι δεν σκοπεύει να βυθίσει την αξιωματική αντιπολίτευση στην εσωστρέφεια και ότι χρειάζεται μια συμπαγής και έτοιμη αντιπολίτευση (!).

Σαθρό επιχείρημα

Δεν διστάζει να επιτεθεί και σε όσους τον αμφισβητούν (την ώρα που τα ποσοστά της Ν.Δ. βουλιάζουν θυμίζοντας την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ) με το σαθρό επιχείρημα ότι, την ώρα που ο τόπος καίγεται, δεν μπορεί ένα κόμμα, αντί να ασχολείται με τα κρίσιμα προβλήματα, να παρασύρεται από προσωπικές στρατηγικές. Η ειρωνεία είναι ότι ο ίδιος έχει υποτάξει πλέον τα πάντα στη δική του προσωπική στρατηγική…

Ομως, εκτός από το σχέδιο για διάσπαση της Ν.Δ., ο κ. Σαμαράς έκανε με την ίδια συνέντευξη και μια δεύτερη καταστροφική επιλογή, στηρίζοντας τους δανειστές απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση. Με φρασεολογία που θα ζήλευε ακόμη και ο Σόιμπλε, βάζει όρους για να στηρίξει την κυβέρνηση ζητώντας της δηλώσεις μετανοίας και αποκήρυξη των «ιδεοληψιών», επιμένοντας παράλληλα στη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοζε με τον κ. Βενιζέλο…

Φουσκώνει (!) το κύμα της αμφισβήτησης

Το κύμα αμφισβήτησης του Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, μια και μια σειρά από ιστορικά στελέχη της Κεντροδεξιάς αγωνιούν για το μέλλον της παράταξης. Σήμερα Δευτέρα στην εκδήλωση του «Συνδέσμου 74» στο Θέατρο «Χατζηχρήστου» (στοά Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου), στις 7 μ.μ., θα γίνει η πρώτη ζύμωση για το μέλλον της Κεντροδεξιάς. Από την εκδήλωση έχουν «αποκλειστεί» βουλευτές και πολιτευτές, ενώ θα υπάρχει ομάδα περιφρούρησης για να μην «καπελώσει» κάποιος δελφίνος την εκδήλωση. Στο πάνελ θα βρίσκονται τρεις πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, ο Λεωνίδας Τσιγγούνης, ο Σταμάτης Μαύρος και ο Γιώργος Παπανικολάου, ο καθένας από τους οποίους σηματοδοτεί πολλά για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της Κεντροδεξιάς. Η φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι να μιλήσουν τα στελέχη που έχουν βιώματα και αγωνίες της παράταξης και όχι απλώς του κόμματος.

Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξαν το σύνθημα «Αναγέννηση εδώ και τώρα». Ο «Σύνδεσμος 74» θα συνεχίσει, και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, τις εμφανίσεις του. Ηδη έχουν προγραμματιστεί ανάλογα «ανταμώματα» στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα και στην Πάτρα.
Την ίδια ώρα και η «Ομάδα Πούλιτζερ», που αποτελείται από στελέχη της νεότερης γενιάς της Ν.Δ. ετοιμάζει τη δική της κίνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της θα αρχίσουν να καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις και να ανοίγονται προς τη γενιά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα