Εγγραφο-σοκ! Ο ΓΑΠ αρνήθηκε «κούρεμα»

Η Χαρά Καφαντάρη κατέθεσε στη Βουλή τα πρακτικά του ΔΝΤ που τον «καίνε»

Ενα έγγραφο-φωτιά, που καίει τον Γιώργο Παπανδρέου, κατέθεσε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης της εξεταστικής επιτροπής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη. Αυτό δεν είναι άλλο από τα «μυστικά πρακτικά» του ΔΝΤ (η «δημοκρατία» τα έχει στη διάθεσή της) με ημερομηνία 10 Μαΐου 2010, στα οποία αναφέρεται ότι αν και είχε προταθεί στον πρώην πρωθυπουργό «κούρεμα» του χρέους, εκείνος το αρνήθηκε!

Με άλλα λόγια, όλα όσα επιχειρούν οι μετέπειτα κυβερνήσεις, δηλαδή μια αναδιάρθρωση του χρέους, ο Γ. Παπανδρέου κυνικά τα είχε απορρίψει χωρίς κανέναν προφανή λόγο! Οπως εξάλλου αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, αρκετοί εκπρόσωποι του ΔΝΤ τότε είχαν διαμαρτυρηθεί (!), διότι έλειπε το βασικό αυτό στοιχείο του προγράμματος: «Θα έπρεπε να είχε συμπεριληφθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, με την παράλληλη εμπλοκή και του ιδιωτικού τομέα (PSI)» ανέφεραν.

Πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν βρίσκεται στις πρώτες κλήσεις μαρτύρων, αν και το ΠΑΣΟΚ, μέσω του Ανδρ. Λοβέρδου, έχει υποστηρίξει προφορικά ότι θα τον καλέσει να καταθέσει, μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ετσι για την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί οι Τάκης Αθανασόπουλος από το ΙΟΒΕ, ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ακόμα δεν έχει οριστεί), ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας,, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου Βασίλειος Κορκίδης και ο Κωνσταντίνος Κόλλιας ως εκπρόσωπος του ΟΕΕ.

Επίσης, την Πέμπτη στις 28 του μήνα το «παρών» στην εξεταστική θα δώσουν: ένας εκπρόσωπος του Ινστιτούτου της ΓΣΕΒΕ, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο ομότιμος καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης, ο καθηγητής Γιώργος Παγουλάτος κ.ά.
Την Τρίτη 2 Ιουνίου έχουν κληθεί, μεταξύ άλλων, ο Γ. Ζανιάς, την Τετάρτη 3 Ιουνίου οι διατελέσαντες πρόεδροι του ΟΔΗΧ αλλά και η Μιράντα Ξαφά, ενώ στις 9 Ιουνίου στη Βουλή θα βρεθούν οι Π. Ρουμελιώτης, Ζωή Γεωργαντά και Ανδρέας Γεωργίου.
Τέλος, χθες δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Δ. Βίτσα και το προσχέδιο της επιστολής προς τους ξένους μάρτυρες. Σε αυτήν αναφέρεται ως εναλλακτική, σε περίπτωση που δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα, να τους επισκεφθεί «αντιπροσωπία της επιτροπής ή της ελληνικής πρεσβείας».

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα