Πανελλαδικές: Για προετοιμασμένους μαθητές τα σημερινά θέματα

Απαιτητικά κρίνονται σε γενικές γραμμές τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα κατεύθυνσης, στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία εξετάστηκαν σε ποιήματα του Διονύσιου Σολωμού («Ο Κρητικός») και του Κώστα Καρυωτάκη («Της Θάλασσας Νεράιδα»). Η εκτίμηση των εκπαιδευτικών είναι ότι τα ερωτήματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι είναι μέτριας δυσκολίας και ότι απευθύνονταν σε καλά προετοιμασμένους μαθητές. Στις περυσινές εξετάσεις το 23,90% των υποψηφίων πήρε βαθμό από 15 έως 20, το 47,18% από 10 έως 14,9, ενώ το 28,93% είχε γράψει κάτω από τη βάση.

Πιο εύκολα χαρακτηρίζονται τα θέματα στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο οποίο πέρυσι σχεδόν οι μισοί μαθητές είχαν γράψει πάνω από 15. Συγκεκριμένα, το 47,70% βαθμολογήθηκε με βαθμό άνω του 15, το 25,79% από 10 έως 14,9 και το 26,50% κάτω από τη βάση.
Καλά προετοιμασμένους μαθητές απαιτούσαν τα θέματα στη Βιολογία, καθώς και καλή κατανόηση της εξεταστέας ύλης. Υψηλές ήταν οι επιδόσεις των υποψηφίων στις περυσινές Πανελλαδικές, καθώς το 67,64% είχε γράψει πάνω από 15. Μεταξύ 10 και 14,9 είχε βαθμολογηθεί το 21,86% και κάτω από τη βάση το 10,49%.
Στη Χημεία – Βιοχημεία τα θέματα της Χημείας απαιτούσαν καλή προετοιμασία, ενώ τα θέματα της Βιοχημείας κρίνονται σχετικά εύκολα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται τη Δευτέρα, με τα μαθήματα κατεύθυνσης των Αρχαίων Ελληνικών και των Μαθηματικών.
Υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις ολοκληρώνονται στις 2 Ιουνίου με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Για τα ειδικά μαθήματα οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 24, ενώ η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων, για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Οι βαθμοί θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, ενώ για τις βάσεις οι υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή τουλάχιστον έως τις 20 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα