Ακρως τρελό και φορολογικό

Οταν κάποιος συμπατριώτης μας καταφέρει κάτι στη ζωή του και η επιτυχία του είναι τόσο μεγάλη, ώστε να ασχοληθεί μαζί του ο Τύπος, οι υπόλοιποι συνηθίζουμε (δικαίως) να καμαρώνουμε μαζί του. Ωστόσο η πικρή αλήθεια είναι ότι οι Ελληνες τα καταφέρνουν σε πείσμα κάποιων άλλων Ελλήνων που τους φθονούν και του ίδιου του κράτους, που κάνει ό,τι μπορεί για να σβήσει το όνομά μας από τα κατάστιχα των ζωντανών εθνών.

Το κράτος
έχει αναδειχθεί σε μέγα διώκτη του λαού μας. Δεν το έκανε πολύ εμφανώς προ Μνημονίου, αλλά έπειτα από το διάγγελμα του μοιραίου Παπανδρέου στο Καστελόριζο το πράττει έντονα, απροκάλυπτα και με μεγάλη συνέπεια. Οσο πιο ανίσχυρος, απροστάτευτος και έντιμος είναι ο πολίτης τόσο πιο δυνατά θα τον χτυπήσει ο Μολώχ της κρατικής αδηφαγίας και εκδικητικότητας.

Η «δημοκρατία» παρέθεσε σε αποκαλυπτικό άρθρο της για τα ανήθικα τεκμήρια της Εφορίας για τους μη έχοντες ένα παράδειγμα που κόβει την ανάσα: «Στις περισσότερες περιπτώσεις φορολογουμένων με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τόκους ή και από ακίνητα, η όποια πρόσθετη διαφορά εισοδήματος προκύπτει λόγω της εφαρμογής των τεκμηρίων φορολογείται, ως “εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα”, με συντελεστή 26%. Στη συνέχεια, ο φόρος που προκύπτει προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55%, καθώς επιβάλλεται και προκαταβολή φόρου έναντι του επόμενου έτους, με συνέπεια η συνολική επιβάρυνση επί της πρόσθετης διαφοράς τεκμαρτού εισοδήματος να εκτοξεύεται στο 40,3%!»

Σε απλά
ελληνικά και σε ευρώ τα παραπάνω σημαίνουν τα εξής: «Φορολογούμενος ο οποίος το 2014 είχε εισόδημα από τόκους 0,57 ευρώ, διαμένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα 50 τ.μ., το οποίο κληρονόμησε από τον πατέρα του, κι έχει κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών, παλαιότητας 10 ετών, κληρονομημένο κι αυτό από τον πατέρα του, θα κληθεί να πληρώσει 3.062,57 ευρώ!»

Αραγε
σε ποια χώρα του κόσμου θα ζητούνταν από φορολογούμενο που είχε εισόδημα 0,57 ευρώ να πληρώσει φόρο 3.062,57 ευρώ;
Η γενοκτονία συνεχίζεται.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα