ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ!

Οι γενοκτονίες και το νομοσχέδιο που «σκοτώνει» ό,τι απέμεινε στην Παιδεία

Στις τελετές μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους και τους κεμαλιστές, που τελέστηκαν απ’ άκρου εις άκρον στην Ελλάδα, είδαμε να συμμετέχουν και βουλευτές κομμάτων, με κορυφαία την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, που μέχρι χθες ήταν επισήμως και ανερυθριάστως υπονομευτές της υπόθεσης της γενοκτονίας, της ποινικοποίησης της σκοπούμενης άρνησης και της διεθνοποίησης του θέματος.

Ελπίζουμε η κίνησή τους να μην είναι συνέχεια του ρεσιτάλ λαϊκισμού που δείχνουν τα τελευταία χρόνια, υιοθετώντας ό,τι χαϊδεύει τα αυτιά του ελληνικού λαού, και όσοι συμμετείχαν στις εκδηλώσεις τις οποίες μόλις χθες λοιδορούσαν και υπονόμευαν συστηματικά να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση του κινήματος των ανθρώπων που αγωνίζονται για το πραγματικά πιο προοδευτικό ζήτημα που είναι σε εξέλιξη στην πατρίδα μας αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Αυτό είναι η δημιουργία ενός εθνικού και παγκόσμιου κινήματος εναντίον των εθνοκαθάρσεων και των γενοκτονιών, με τελικό στόχο να αναγκαστεί η Τουρκία να αναγνωρίσει τη γενοκτονία. Γιατί μόνο σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, μόνο στην περίπτωση όπου η Τουρκία έλθει αντιμέτωπη με το εγκληματικό και γενοκτόνο παρελθόν της, ο τουρκικός λαός, το πολιτικό σύστημα, αλλά και οι κυβερνήσεις της Αγκυρας θα εξιλεωθούν και θα εγκαταλείψουν τις πολιτικές που προκαλούν ή οδηγούν σε γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις και καταστροφές. Μόνο τότε θα καταστεί δυνατή η δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για μια πραγματικά ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, χωρίς παράνομες κατοχές και παράλογες διεκδικήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν και πάλι την περιοχή μας σε τεράστιες καταστροφές.

Αν δεν είναι αυτό το πιο προοδευτικό και συνάμα πατριωτικό πράγμα, τότε ποιο είναι; Μήπως η άρνηση ψήφισης του νομοσχεδίου για την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών, που τελικώς ψηφίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014, έπειτα από γενναία παρέμβαση του Σάββα Αναστασιάδη και 40 βουλευτών, τη στιγμή που το σαμποτάριζαν και ζητούσαν ονομαστική ψηφοφορία οι βουλευτές οι οποίοι σήμερα χύνουν -ελπίζουμε όχι κροκοδείλια- δάκρυα στις τελετές και στα ανά την Ελλάδα μνημεία της γενοκτονίας;

Η παγκόσμια σημασία του κινήματος αυτού γίνεται κατανοητή καλύτερα σήμερα, που οι τζιχαντιστές, ακολουθώντας ακριβώς τις ίδιες πρακτικές, σφαγιάζουν τους χριστιανούς, τους γεζιντί και τους αλεβίτες – σιίτες, όπως οι Νεότουρκοι και οι κεμαλικοί σφαγίαζαν τους Ελληνες, τους Αρμένιους και τους Ασσύριους, από το 1914 έως το 1923. Ακολουθώντας τις ίδιες πρακτικές, καταστρέφουν σήμερα την Παλμύρα, όπως κατέστρεψαν οι κεμαλιστές τη Σμύρνη, για να μη θυμίζει την παρουσία των Ελλήνων στην περιοχή. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τζιχαντιστές έχουν την αμέριστη και συνεχή υποστήριξη σε χρήμα, όπλα και διοικητική μέριμνα της αμετανόητης Τουρκίας, ολοκληρώνοντας στην ουσία το έργο που… άφησαν στη μέση οι Νεότουρκοι και οι κεμαλιστές.

Την ευαισθησία που λείπει από μεγάλη μερίδα του πολιτικού μας κόσμου, ο οποίος, απαίδευτος και αποπροσανατολισμένος από νεκρές ιδεολογίες, καταστρέφει τη χώρα κάθε ημέρα που περνά, έδειξε ο Σύλλογος Ποντίων Ρόδου «Ο Διγενής», ο οποίος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αιγαίου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διοργάνωσε σεμινάρια ενημέρωσης των μαθητών για τη σημασία που έχουν η ιστορική γνώση και η απαίτηση για την αναγνώριση της γενοκτονίας από την Τουρκία, για να έχουν ελπίδες οι επόμενες γενιές, για μια πραγματική ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή.

Αυτό που αντικρίσαμε στα 10 σχολεία όπου έγινε η ενημέρωση των μαθητών ήταν δασκάλους που, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες και παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους μαθητές των σχολείων της Ρόδου, καθώς και μαθητές με ανοιχτά μάτια, αυτιά και μυαλά, έτοιμους να ρουφήξουν σαν σφουγγάρια τις υψηλές ιδέες του Ελληνισμού, της συνεργασίας, της συμμετοχής, της συνύπαρξης, της συνανάπτυξης και του αγνού και άδολου πατριωτισμού, ώστε να γίνουν χρήσιμοι πολίτες της Ελλάδας και του κόσμου.

Το θλιβερό είναι ότι τα πράγματα στην Παιδεία, στο φυτώριο του Ελληνισμού, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εκπαιδευτικών, είναι μαύρα, αφού η λογική της γενοκτονίας -πνευματικής αυτή τη φορά- χαρακτηρίζει απ’ άκρου εις άκρον το νομοσχέδιο για την καταστροφή της Παιδείας, το οποίο επεξεργάζονται νοσηρά μυαλά που είναι φανερό ότι μισούν την Ελλάδα και ό,τι ελληνικό.
Τελικώς, ο συγχρωτισμός και η συνοδοιπορία επί δεκαετίες με τους κεμαλιστές και άλλους συντρόφους, που εμφορούνται από νεκρές και εξ αντικειμένου ανθελληνικές ιδεολογίες, εμφύτευσαν σε άρρωστα μυαλά τις λογικές της γενοκτονίας, με στόχο αυτήν τη φορά την ελληνική Παιδεία.

Ελπίζουμε κάποιος να τους σταματήσει… Ιδού η Ρόδος.

Σάββας Καλεντερίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα