Φλωρίδης ο 6ος με… ευλογίες Βενιζέλου

Αυξάνονται οι μνηστήρες για τη θέση του προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας να ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με το φαβορί (Φώφη Γεννηματά). Αποχωρεί από την κούρσα ο Ανδρουλάκης

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι μνηστήρες στο ΠΑΣΟΚ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας», τα τελευταία εικοσιτετράωρα ακόμα ένα όνομα προστέθηκε στη μακρά λίστα. Αυτό είναι του Γιώργου Φλωρίδη, ο οποίος με τις ευλογίες του Ευάγγελου Βενιζέλου αναμένεται να διεκδικήσει την προεδρία στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές. Οπως ακούγεται στους διαδρόμους της Χαριλάου Τρικούπη, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ φέρεται ότι είναι διατεθειμένος να μπει στη μάχη, με το επιχείρημα «αφού θα κατέβουν όλοι αυτοί, γιατί όχι και εγώ»! Ηδη, μάλιστα, αφήνουν να διαρρεύσει ότι η υποψηφιότητά του θα έχει τη στήριξη του κ. Βενιζέλου, ως αντίβαρο στη Φώφη Γεννηματά, η οποία, πάντως, φαντάζει το απόλυτο φαβορί.

Την ίδια ώρα, ολοένα και απομακρύνεται η περίπτωση να διεκδικήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης την ηγεσία και ως εκ τούτου οι επίδοξοι δελφίνοι αυτή τη στιγμή είναι έξι. Πέραν του κ. Φλωρίδη, για το κόμμα του 4% θα μονομαχήσουν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά, Κώστας Σκανδαλίδης (εσχάτως έχει αναθερμανθεί το ενδιαφέρον του), Θανάσης Χειμωνάς (εκτιμάται ότι δύσκολα θα φτάσει μέχρι τέλους, καθώς δεν θα συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές) και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Ο τελευταίος, μάλιστα, παρασκηνιακά εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος, έχοντας δημιουργήσει μια ομάδα γύρω του. Αυτή αποτελείται από τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη, τον Δημήτρη Βογανάτση (παλαιότερα σύμβουλος του Ι. Παπαντωνίου) αλλά και την πρώην βουλευτή Κατερίνα Φαρμάκη. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ήδη έχει αρχίσει τα σχετικά τηλεφωνήματα σε μέλη και φίλους του κόμματος, διαμηνύοντας ότι έχει και τη στήριξη του κ. Ανδρουλάκη, κάτι που όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ισχύει!

Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο πρόβλημα είναι η ελάχιστη συμμετοχή στελεχών που θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους για το συνέδριο (περίπου 350 θα οριστούν ex officio, βουλευτές, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, «πράσινοι» δήμαρχοι κ.ά.), το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 5-7 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν από τη διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου, που έχει οριστεί για τις 14 του μηνός. Οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, για να το αντιμετωπίσουν, αποφάσισαν να δώσουν το δικαίωμα της ψήφου ακόμη και σε όσους εγγραφούν στα μητρώα και σήμερα, όταν και θα λάβει χώρα η σχετική διαδικασία εκλογής αντιπροσώπων. Να σημειωθεί ότι ήδη από την Παρασκευή έκλεισαν οι κατάλογοι για την υποβολή των υποψηφιοτήτων των αντιπροσώπων, ενώ στις αρχές αυτής της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι προσυνεδριακές διαδικασίες, οι οποίες στιγματίστηκαν από την ιδιαίτερα μικρή συμμετοχή.

Το άνοιγμα στο ΚΙΔΗΣΟ και η οικονομική θηλιά

Στο μεταξύ, το χαρτί των παπανδρεϊκών παίζει η Φώφη Γεννηματά, η οποία διαμηνύει προς τους πάντες ότι αν εκλεγεί, από την επόμενη κιόλας ημέρα θα επανεγγραφούν όσοι μέχρι πρότινος είχαν ενταχθεί στο ΚΙΔΗΣΟ. «Θα είμαι στην πρώτη γραμμή της μάχης για να καθορίσουμε τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μείνει ζωντανό» έλεγε η ίδια πριν από λίγες μέρες, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βγάζει αφρούς. Κι αυτό γιατί ο (υπό προθεσμία) επικεφαλής του κόμματος δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση την επανένωση, για ευνόητους λόγους.

Ενα επιπλέον «αγκάθι» για τη Χαριλάου Τρικούπη είναι το οικονομικό, καθώς με δεδομένο τα δυσβάσταχτα χρέη, θα πρέπει να βρεθούν χρήματα για την (πολυδάπανη) διεξαγωγή του συνεδρίου. Αλλωστε, και οι ελάχιστοι υπάλληλοι που έχουν απομείνει είναι απλήρωτοι για σχεδόν δύο μήνες. Ως εκ τούτου η λύση που βρέθηκε από τους επιτελείς του ΠΑΣΟΚ είναι να επιβληθεί χαράτσι. Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος είναι ο πλέον ειδικός στις… έκτακτες εισφορές. Ετσι, κάθε μέλος που θα συμμετάσχει στην ψηφοφορία θα καταβάλει το ποσό των 3 ευρώ, το οποίο θα αναγράφεται στην αντίστοιχη στήλη της κατάστασης ψηφισάντων, ενώ οι νομαρχιακές επιτροπές μπορούν, για να καλύψουν ανάγκες της οργάνωσής τους και ανάλογα με τη δυνατότητα των μελών τους, να ζητούν ακόμα και 5 ευρώ στο σύνολο.

Αλέξανδρος Διαμάντης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα