Η παράταξη θέλει ηγεσία

Οσοι ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής πολιτικής σίγουρα έχουν ακούσει φήμες για επικείμενη σκλήρυνση της στάσης του προέδρου της Ν.Δ. έναντι των διαφωνούντων και άλλων τινών, που δεν είναι ευχαριστημένοι με τη συντριβή του κόμματος στις εκλογές και την ολοένα διευρυνόμενη απαξίωση στα μάτια των πολιτών.

Ο κ. Σαμαράς μπορεί και πρέπει να κάνει ό,τι του επιβάλλει η συνείδησή του. Ωστόσο, οφείλει να έχει κατά νου ότι ο αρχηγός του κόμματος, το οποίο καλείται να εκπροσωπήσει αυθεντικά τη Δεξιά, έχει ευθύνες και έναντι πολλών άλλων. Η κοινωνική πλειοψηφία της συντηρητικής παράταξης είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι Ελληνες, όποιο κόμμα κι αν επιλέξουν να τους εκπροσωπήσει για ένα χρονικό διάστημα, είναι παραδοσιακοί.

Στη συντριπτική πλειονότητά τους αγαπούν την πατρίδα, είναι χριστιανοί ορθόδοξοι, τιμούν τον θεσμό της οικογένειας και επιδιώκουν να εργάζονται σκληρά για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ηγέτης με έμπνευση, ακεραιότητα, συνέπεια και ενωτικό πνεύμα μπορεί να τους συσπειρώσει και να ζωντανέψει το κόμμα, το οποίο φθίνει και οδηγείται γρήγορα σε μη αναστρέψιμη παρακμή· οπότε ουδείς πολιτικός έχει το δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντά του με ορίζοντα το… πρόσωπό του.

Υπάρχουν εκατομμύρια Ελληνες που έχουν απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία, όχι επειδή λειτούργησαν εις βάρος της οι «υπονομευτές» αλλά επειδή η ηγεσία του κόμματος, σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, άσκησε αντικοινωνική, φορομπηχτική, σοβιετικού χαρακτήρα πολιτική.

Η εφημερίδα μας ουδέποτε έκρυψε την ιδεολογική σύμπλευσή της με την παράταξη που έχει χτίσει Ελλάδα, που έχει σώσει το έθνος από εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους, και έχει ταυτιστεί με τις έννοιες του πατριωτισμού, της σύνεσης και της χρηστής διαχείρισης. Η «δημοκρατία» θεωρεί ότι αυτή η κοινωνική πλειοψηφία μπορεί να μεταφραστεί και σε πολιτική-κομματική, αρκεί να βρεθεί το πρόσωπο που θα την πείσει.

Ο κ. Σαμαράς θα προσφέρει υπηρεσία στον τόπο αν συνειδητοποιήσει ότι κρίθηκε οριστικά και αμετάκλητα από τον λαό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα