Εμπλοκή στο Mega με τον Μπόμπολα!

Η Πήγασος (λέει ότι) αδυνατεί να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της (υπερχρεωμένης ιδιοκτήτριας) Τηλέτυπος

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πήγασος (της οικογένειας Μπόμπολα) και τα οποία ενδεχομένως προοιωνίζονται ραγδαίες εξελίξεις στο μιντιακό τοπίο ήρθαν χθες στην επιφάνεια, με αφορμή το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της (υπερχρεωμένης ιδιοκτήτριας εταιρίας του Mega) Τηλέτυπος.

Η σχετική απόφαση για την αύξηση ύψους 15.100.000 ευρώ εγκρίθηκε στη χθεσινή συνέλευση της Τηλέτυπος, όπου όμως σημειώθηκε και η μεγάλη έκπληξη. Η Πήγασος ως μέτοχος δήλωσε επιφύλαξη ως προς τη μερική ή την ολική συμμετοχή. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει τα χρήματα για να συμμετάσχει. Είναι γνωστό βέβαιο ότι η εκδοτική εταιρία του ομίλου Μπόμπολα έχει συσσωρεύσει μεγάλες ζημιές και έχει υπέρογκα δάνεια, αλλά το ποσό που θα χρειαζόταν για να συμμετάσχει πλήρως στην αύξηση δεν ξεπερνά τα 4.900.000. ευρώ. Γεννάται επομένως το ερώτημα σε τι άλλο μπορεί να οφείλεται, εκτός από έλλειψη ρευστότητας, αυτή η αρνητική αναγγελία.

Ηδη ορισμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για επικείμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του καναλιού με την είσοδο μεγάλου γερμανικού ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης και επενδυτικής -επίσης γερμανικής- εταιρίας. Ακούγεται επίσης η άποψη ότι αυτή η στάση της πλευράς Μπόμπολα μπορεί να συνδέεται με τη γενικότερη αλλαγή ισορροπιών που σημειώνεται μετά τις εκλογές και να αποτελεί ίσως προάγγελο οριστικής αποχώρησης τουλάχιστον από το Mega.

Το σίγουρο είναι ότι αν η Πήγασος δεν συμμετάσχει στην αύξηση, το ποσοστό της μπορεί να υποχωρήσει από το 32,73%, που κατέχει, σήμερα στο 22%. Στην περίπτωση αυτή ο ΔΟΛ (που είναι σήμερα ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος με 22,1%), που χθες εξέφρασε την πρόθεση να συμμετάσχει κανονικά στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ενισχύει πολύ τη θέση του στον έλεγχο και στη γραμμή του καναλιού, τουλάχιστον έως ότου αποσαφηνιστεί πλήρως το νέο τοπίο…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα