Η υγεία μας ως πολυτέλεια

Οσοι αντιπαθούν την Ελλάδα βρίσκουν καθημερινά πολλούς λόγους για να χαρούν, όταν διαβάζουν ειδήσεις και ενημερώνονται για τις τρέχουσες εξελίξεις. Ο χρωστήρας του Μνημονίου, που χειρίστηκαν οι προδότες οι οποίοι μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού, σκορπίζει ασχήμια και αρρώστια στο πρόσωπο ενός έθνους το οποίο ταυτίστηκε με τη σωματική και ψυχική υγεία και την ιδέα της ομορφιάς.

Τα πρόσωπα των Ελλήνων χαράχτηκαν από τις εκφράσεις της θλίψης και σε μερικούς αλλοιώθηκαν, επειδή απλώς τους λείπουν δόντια!

Τα δόντια αυτά δεν χάθηκαν στον δρόμο. Επεσαν επειδή δεν τα φρόντισε εγκαίρως οδοντίατρος. Αυτή την εποχή η αποφυγή της επίσκεψης σε οδοντίατρο δεν έχει να κάνει με την αμέλεια και την αναβλητικότητα των ασθενών αλλά με τα χρήματα, που… δεν υπάρχουν. Το αυτονόητο έγινε ζητούμενο στην πατρίδα μας.

Οπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (ΕΟΟ) Αθανάσιος Κατσίκης, «υπάρχουν σήμερα άνθρωποι που τους λείπουν τα μπροστινά δόντια» και επισημαίνει ότι, σύμφωνα με στοιχεία, το 38,2% των μεσηλίκων και το 42,9% των ηλικιωμένων δεν έχει καλύψει προσθετικές ανάγκες, γεγονός που αποδίδεται στην οικονομική κρίση και στο υψηλό κόστος των εμφυτευμάτων και των τεχνητών οδοντοστοιχιών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΟ συμπλήρωσε ότι το να ζει ένας άνθρωπος χωρίς δόντια «επηρεάζει σοβαρότατα την ποιότητα της ζωής του και μπορεί να οδηγήσει σε ανθυγιεινή διατροφή και κοινωνική απομόνωση».

Φυσικά, το αισθητικό μέρος της υπόθεσης είναι σημαντικό, αλλά σημαντικότερες είναι οι σοβαρές επιπλοκές στην υγεία όσων δεν επισκέπτονται οδοντίατρο.

Οπως ανέφερε σχετικά το δημοσίευμα του ΑΠΕ για τη στοματική υγεία, «1.400 συστημικά νοσήματα δίνουν πρόωρες εκδηλώσεις από το στόμα. […] Αμεση είναι η σχέση των καρδιαγγειακών νοσημάτων και του σακχαρώδη διαβήτη με την περιοδοντίτιδα. Τα ίδια ανησυχητικά στοιχεία αφορούν και τον καρκίνο του στόματος, που είναι ο όγδοος κατά σειρά συχνά εμφανιζόμενος καρκίνος».

Οι εχθροί του έθνους μάς δείχνουν τα δόντια τους κι εμείς χάνουμε τα δικά μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα