ΜΕΘΥΣΜΕΝΟ ΚΑΡΑΒΙ

Ακούσαμε προχθές (26 Μαΐου 2015) τις δηλώσεις Γιούνκερ για τον «άπιστο» Βαρουφάκη (πάλι καλά που δεν τον αποκάλεσε «γκιαούρ – άπιστο – Βακουφάκη»), τις διαπιστώσεις του για την «παρά φύσιν» φυσιογνωμία του σύριζα, τις αναπολήσεις του για τον Σαμαρά που δεν τον πρόδωσε ποτέ, και τις «Μεγάλες Προσδοκίες» του για τον Τσίπρα που ευελπιστεί ότι και αυτός δεν θα τον προδώσει ποτέ στο μέλλον. Ο «Μεγάλος Ερωτικός» που θα έλεγε και ο Ανδρέας Εμπειρίκος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια ακόμη παγίδα ανάλγητων δημοσιογράφων που, στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν «ειδήσεις», δεν σεβάστηκαν την κατάσταση του ανθρώπου.

Η μακρόσυρτη «συρίζουσα» φωνή του συνεντευξιαζόμενου ευρωάρχοντα και μεγάλου δουκός των κλεπταποδόχων τραπεζιτών του Λουξεμβούργου, το κενό εγκεφαλικής σιωπής που προηγήθηκε της απαντήσεώς του στο ερώτημα «τι γνώμη έχει για τον Τσίπρα», και η όλη παραληρηματική ατμόσφαιρα που προσλάβαμε από την συνέντευξή του, την οποία ακούσαμε ζωντανά στα ημέτερα τηλεοπτικά μέσα, μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο άνθρωπος δεν βρίσκονταν σε νηφάλια κατάσταση. Προφανώς κάτω από το αδιαμφισβήτητο στρες λόγω των ευθυνών του αλλά και την νευρική υπερκόπωση λόγω της γνωστής εργασιομανίας του, ο άνθρωπος τα είχε «τσούξει», για να ξεδώσει λίγο από τις πιέσεις που υφίσταται. Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο, που θα έλεγε και ο Νίτσε, κάτι που όμως δεν σεβάστηκαν οι στυγνοί δημοσιογράφοι προκειμένου να αποσπάσουν έστω και κάποιες «οινο-πνευματώδεις» δηλώσεις του.

Εντάξει παιδιά, το γνωρίζουμε. «Μεθυσμένο καράβι» είναι η Ευρώπη, το είπε και ο Ρεμπώ άλλωστε, πάντα έτσι ήτανε, «γιο-χο-χο με μια μπουκάλα ρούμι…» κατά τα πρότυπα των παλαιότερων ευρωπαίων πειρατών της Καραϊβικής που το τραγούδαγαν πατώντας επί πτωμάτων… Φράνσις Ντρέϊκ, Τζακ δε Ρίπερ (ο αντεροβγάλτης), Κυανοπώγων, Νοσφεράτου, Δρ. Φράνκενστάϊν, Δρ. Τζέκυλ και μίστερ Χάϊντ, και οι συν αυτοίς κακόφημοι Ολλανδοί φιλμπουστιέροι εν δράσει. Το κυτταρικό υπόστρωμα, ελληνιστί DNA, καλά κρατεί. Μεγάλο πράγμα η κληρονομικότητα, η αιμοφιλία των βασιλιάδων και η ομοφυλοφιλία των ελευθερίων ηθών φιλελεύθερων ηγετών της γηραιάς ηπείρου. «Άγγλοι είμεθα, και ως τοιούτοι θα αποθάνωμεν» που έγραφε και ο Τσιφόρος σε εικονογράφηση Μποστ. Αλλά η γραβάτα, γραβάτα. Έστω και χαλαρά δεμένη. Τραγουδάμε και τρεκλίζουμε επί του καταστρώματος του υπερατλαντικού Τιτανικού του πορεύομενου μετωπικά στο παγόβουνο. Ουΐσκι on the rocks. Εναλλακτικά: «Η απάντηση είναι το αλκοόλ, αλλά ξέχασα την ερώτηση», όπως θα έλεγε και ο Τσαρλς Μπουκόφσκυ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα