Ο άγνωστος Ελληνας βασιλιάς του παγωτού

Ο Θωμάς Καρβέλας ξεκίνησε το 1934 πουλώντας στις ΗΠΑ τα προϊόντα του μέσα από ένα χαλασμένο φορτηγάκι και τελικά έφτιαξε την «αυτοκρατορία» των Carvel που τον έκανε πάμπλουτο

Ενα σκασμένο λάστιχο του έδειξε τον δρόμο για να γίνει ο βασιλιάς του παγωτού, χτίζοντας μια… γλυκιά αυτοκρατορία, που άντεξε στους κραδασμούς της αλλαγής ιδιοκτησίας και της πολύχρονης δικαστικής διαμάχης μεταξύ μελών και συνεργατών της οικογένειας Καρβέλ και γιόρτασε, πέρυσι, πανηγυρικά τα 80ά γενέθλιά της.

Το μακρινό 1934, όταν το φορτηγό που αγόρασε με 15 δολάρια (δανεικά από τη μετέπειτα σύζυγό του Αγνή) ακινητοποιήθηκε στο Χάρτσντεϊλ της Νέας Υόρκης, ο Θωμάς Καρβέλας -Τομ Καρβέλ «βαφτίστηκε» όταν έφτασε σε παιδική ηλικία με τους γονείς του και τα αδέρφια του στις ΗΠΑ-, είδε τη μικρή τότε περιουσία του να… λιώνει (κυριολεκτικά) και αποφάσισε να αναλάβει δράση. Στάθμευσε το φορτηγάκι του στο πάρκινγκ ενός καταστήματος κεραμικής και άρχισε να πουλά τα παγωτά που μετέφερε στους περαστικούς για να μη χαλάσουν. Μέσα σε δύο ημέρες όχι μόνο κατάφερε να… ξεφορτωθεί το μισολιωμένο εμπόρευμά του, αλλά ανακάλυψε και τη συνταγή που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο περιοδικό «δ» της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που κυκλοφορεί εκτάκτως αυτό το Σάββατο 30/05/15

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα