Τρέμουν οι βαρόνοι των media!

Ερχεται έως τις 15 Ιουνίου η προκήρυξη διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και ετοιμάζεται φορολόγηση των καναλιών

Οι βαρόνοι των ΜΜΕ αρχίζουν και τρέμουν, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζεται έως τις 15 Ιουνίου να προκηρύξει διαγωνισμό για τρεις, τέσσερις το πολύ τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, βάζοντας τέλος στα μιντιακά μονοπώλια, ενώ παράλληλα θα υπάρξει και φορολόγηση των καναλιών. Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους εταίρους, προτεραιότητα παίρνει το πολυνομοσχέδιο για τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Το πολιτικό πλαίσιο έδωσε προ μερικών εβδομάδων από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρυθμίσει συνολικά το τοπίο στα ιδιωτικά ΜΜΕ και να περιορίσει την ασυδοσία των ολιγαρχών, που, όπως είχε αναφέρει, «νέμονται χωρίς να πληρώνουν» το δημόσιο αγαθό των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς δήλωσε στην πρόσφατη ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ΕΡΤ ότι το νομοσχέδιο θα έλθει σύντομα στη Βουλή – στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, λένε κυβερνητικές πηγές.

Το βασικό που θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο θα είναι η προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκχώρηση των αδειών λειτουργίας των ραδιοφωνικών και των τηλεοπτικών αδειών. Οπως ανέφερε ο κ. Παππάς, θα προβλέπονται τρεις ή τέσσερις άδειες τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας μόνο, αφού, όπως εξήγησε ο υπουργός, οι σταθμοί είναι ζημιογόνοι και η διαφημιστική αγορά έχει συρρικνωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης. Η κυβέρνηση θέλει μέσω της «επιβολής της νομιμότητας στο άναρχο μέχρι στιγμής ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», όπως λέει, να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής επιχειρηματιών, ΜΜΕ και πολιτικού συστήματος, δημιουργώντας τεράστιο άγχος σε όλους αυτούς που μέχρι σήμερα νέμονταν τα media.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα