Ο ρόλος της Ελλάδας και η θηλιά στη Ρωσία

Την επόμενη μέρα της λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ξεκίνησε μια μακρά διαδικασία, που είχε ως στόχο σε πρώτη φάση την απώθηση της Ρωσίας από την καρδιά της Ευρώπης, όπου την έφερε η έξυπνη στρατηγική του Στάλιν αλλά και ο ηρωισμός των στρατηγών και των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού, και σε δεύτερη φάση τη γεωπολιτική της περικύκλωση.

Για την επίτευξη του πρώτου στόχου, που πρακτικά άρχισε με την ίδρυση του ΝΑΤΟ και ολοκληρώθηκε με το πέρας του λεγόμενου Ψυχρού Πολέμου, η Ελλάδα και η Τουρκία, παρότι δύο διαφορετικά κράτη, αποτελούσαν ενιαίο χώρο, εξ ου και η ταυτόχρονη είσοδός τους στην Ατλαντική Συμμαχία. Ολες αυτές τις δεκαετίες, όλα αυτά τα χρόνια που διήρκεσε ο Ψυχρός Πόλεμος, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη αφενός την ιδιαιτερότητα που είχε απέναντι στη λεγόμενη «κομμουνιστική απειλή» και αφετέρου τον καταραμένο διχασμό που κατέτρωγε την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα, ως απότοκο και συνέχεια του Εμφυλίου πολέμου, κατάφερε να προωθήσει τις θέσεις της και να εφαρμόσει μια επεκτατική πολιτική εις βάρος της πατρίδας μας, τα αποτελέσματα της οποίας καλούμαστε να διαχειριστούμε τώρα που κατέρρευσε ο διπολισμός και τερματίστηκε ο λεγόμενος Ψυχρός Πόλεμος.

Τις δεκαετίες που διήρκεσε ο Ψυχρός Πόλεμος πολίτες και πολιτικοί κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να βάλουμε τη χώρα στα δόντια της μυλόπετρας, με αποτέλεσμα την απώλεια της Κύπρου, την αδυναμία αποτροπής της συνέχισης της πολιτικής της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης εναντίον των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ιμβρου, της Τενέδου και των εγκλωβισμένων της Κύπρου, την υποθήκευση των συμφερόντων μας στο Αιγαίο και τον βάρβαρο εκτουρκισμό των Πομάκων και των Ρομά στη Θράκη.

Τώρα, μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και ύστερα από ένα μεσοδιάστημα σχετικής γεωπολιτικής ηρεμίας, βιώνουμε τη δεύτερη φάση που προαναφέρθηκε και αυτό είναι η γεωπολιτική περικύκλωση της Ρωσίας, με απώτερο στόχο τον περιορισμό της πρόσβασης της Ρωσίας στη Βαλτική, στην Αδριατική, στον Εύξεινο Πόντο, στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και την απώθησή της όσο πιο κοντά γίνεται προς τη Μόσχα, ακόμα και προς τα Ουράλια.
Αυτή η διαδικασία έχει ενταθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την κρίση στην Ουκρανία, και φτάνει ακόμα και ως την απόπειρα αφαίρεσης του Μουντιάλ του 2018, με στόχο τη διεθνή απονομιμοποίηση της κυβέρνησης Πούτιν και την αποδυνάμωση – απομόνωση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο.

Αυτή η διαδικασία της γεωπολιτικής περικύκλωσης και της πολιτικής απονομιμοποίησης της Ρωσίας οδηγεί τον κόσμο και την περιοχή μας σε μια νέα φάση εντάσεων, την περίοδο του λεγόμενου «Δροσερού Πολέμου», αφού αποφεύγεται η ευθεία αντιπαράθεση μεταξύ ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ρωσίας, υπό τον φόβο όχι των… Ιουδαίων αλλά των πυρηνικών!

Αυτή τη νέα περίοδο η πατρίδα μας και πιο συγκεκριμένα εμείς οι πολίτες, αλλά κυρίως το πολιτικό μας σύστημα, θα πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε τα λάθη που μας οδήγησαν στα δόντια της μυλόπετρας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Γιατί, αν συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, τότε τα νέα λάθη θα έχουν χαρακτηριστικά πολλαπλασιαστή ισχύος και οι εθνικές καταστροφές θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επιβίωση των κρατών σε Κύπρο και Ελλάδα.

Οσοι γνωρίζουν και έχουν ομφαλοσκοπήσει στη συγκεκριμένη περίοδο ξέρουν ότι δεν υπάρχει δόση υπερβολής σε όσα αναφέρουμε πιο πάνω.
Ο κίνδυνος στην Κύπρο μπορεί να αποφεύχθηκε το 2004, με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν, επανέρχεται όμως ντυμένος με την προβιά της λύσης, με τον Αμερικανό πρέσβη να δηλώνει ότι το Κυπριακό δεν είναι ζήτημα παράνομης εισβολής και κατοχής.

Στο Αιγαίο οι Τούρκοι αλωνίζουν, με στόχο να παραβιάζουν σε λίγα χρόνια τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα με μαχητικά αεροσκάφη και υπερσύγχρονες φρεγάτες που θα κατασκευάζονται στην Τουρκία, από τουρκικά χέρια, τη στιγμή που εμείς με τα χέρια μας, κομματικοί συνδικαλιστές και πολιτικοί, καταστρέψαμε την πολεμική, αεροναυπηγική και ναυπηγική μας βιομηχανία.
Για το τι γίνεται στη Θράκη, στην Ηπειρο και στο Ιόνιο, υπομονή ως την Κυριακή, αφού στο κυριακάτικο άρθρο μας στην ουσία αποδεικνύουμε ότι δεν έχουμε διδαχτεί από τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος και γινόμαστε πλέον περίγελος ακόμα και των Τιράνων.

Τα ανίδρωτα, απαίδευτα και ανεύθυνα παιδία παίζει…

Σάββας Καλεντερίδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα