Αγρια Ζωή για τον Πανούση!

Σάλος για τη σωματική ανάγκη των ανδρών των ΜΑΤ και τους ελέγχους στη πύλη της Βουλής

Φωτιές άναψε η απόφαση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην επιτρέπεται η χρήση της τουαλέτας του υπογείου της Βουλής από αστυνομικούς που δεν ανήκουν στη φρουρά του Κοινοβουλίου. Μάλιστα, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η Ασφάλεια της Βουλής αναγκάστηκε να εξηγήσει: «Δεν ζητήθηκε τίποτε περισσότερο από το να γίνει ο τυπικός έλεγχος και να τηρηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας. Δεν είναι δυνατόν η ταυτοποίηση να γίνεται επειδή κάποιος φοράει στολή και κουμπούρι. Εξάλλου, στο παρελθόν η Αστυνομία έχει καταγεγραμμένες επιθέσεις από μεταμφιεσμένους κακοποιούς σε αστυνομικούς».

Το γεγονός -που έλαβε διαστάσεις- έγινε γνωστό όταν άντρες των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν υπηρεσία έξω από τη Βουλή, ενημέρωσαν τους αξιωματικούς τους και τα συνδικαλιστικά τους όργανα ότι δεν τους επετράπη από τη φρουρά της Βουλής να πάνε στις τουαλέτες του υπογείου του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή να μην επιτρέπεται η είσοδος εντός του κτιρίου σε κανέναν αστυνομικό εκδόθηκε το περασμένο Σάββατο από την Ασφάλεια της Βουλής. Συνδικαλιστικές της Αστυνομίας υποστηρίζουν ότι αυτή η απόφαση οφείλεται στην κόντρα της προεδρίας με τους αστυνομικούς, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε έξω από το Κοινοβούλιο με την πρόεδρο της Βουλής και τον επικεφαλής των μέτρων τάξης κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.

Σήμερα, οι αστυνομικές ενώσεις αναμένεται να απευθυνθούν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με αίτημα να πραγματοποιηθεί ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή για την απόφαση της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

«Διαμαρτυρία»

Μιλώντας στη «δημοκρατία» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) Γιάννης Κατσιαμάκας δήλωσε: «Η πρόεδρος της Βουλής δεν στέκεται στο ύψος του θεσμικού της ρόλου. Είναι απαράδεκτη η στάση της απέναντι στον θεσμό της Αστυνομίας. Σκεφτόμαστε σοβαρά να διαμαρτυρηθούμε μπροστά από τη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Χρήστος Φωτόπουλος ανέφερε στη «δημοκρατία» ότι αυτό είχε συμβεί και πριν από περίπου τρία χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου πάλι είχαν εκδιωχθεί οι άντρες των ΜΑΤ για να μη χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του υπουργείου. «Ελεος, λύσαμε όλα τα προβλήματα των αστυνομικών που είναι πολλά, οικονομικά και θεσμικά, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο; Ευτελίζονται οι θεσμοί έτσι» ανέφερε.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Ανοιχτός «πόλεμος» και παρέμβαση από Βούτση

Νέα μέτωπα άνοιξε για άλλη μια φορά χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος, όπως φαίνεται, προκαλεί μίση και πάθη στον ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι, συγκρούστηκε με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου (η οποία του απάντησε με σκληρές εκφράσεις) με αφορμή την καταγγελία συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση χρήσης τουαλέτας στους άντρες των ΜΑΤ που φρουρούν τη Βουλή, την ώρα που άνοιγε πόλεμο με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζητά την αποπομπή του.

Ως προς το θέμα της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ο κ. Πανούσης σχολίασε επικριτικά ότι «στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία», προσθέτοντας: «Δεν μπορεί να υποτιμάται (όπως και άλλη φορά έχει συμβεί) η Αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι, που δεν εκπροσωπούν τον νόμο και την τάξη».

«Υποβαθμίζει το κοινοβούλιο»

Η πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας στον υπουργό, τον κατηγόρησε ότι υποδαυλίζει με τις δηλώσεις του την εκ μέρους των αστυνομικών δυνάμεων αμφισβήτηση των κανόνων ασφαλείας της Βουλής και ότι με τη δήλωσή του «ο ένας θεσμός πρέπει να σέβεται τον άλλον» υποστήριξε ότι υποβαθμίζει το Κοινοβούλιο και αναβιβάζει τις αστυνομικές δυνάμεις σε ισότιμο θεσμό.

Οσο για τον Γ. Πανούση, καυστικός ήταν και προς τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «άλλο η γνώμη τους και άλλο η γνώση μου», ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι οριοθετικές γραμμές ανάμεσα στο κράτος δικαίου, στη δημοκρατία και στις διάφορες απόψεις περί της κατάληψης σε οποιονδήποτε χώρο κι από οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτά όμως είναι κυβερνητική πολιτική, δεν είναι πολιτική Πανούση, άρα χαίρομαι για τη δήλωση του κ. Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει θέμα παραίτησης, αλλά θα προτιμούσα να είχε συμπληρωθεί με το ότι εγώ αυτή τη στιγμή υπηρετώ την κυβερνητική πολιτική».

Παράλληλα ζητά από τους «συντρόφους» του να του πουν εάν «αριστερή Αστυνομία είναι αυτή που συλλαμβάνει τους μη αριστερούς».
Η απάντησή του ήρθε μετά το ψήφισμα του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ζητεί την απομάκρυνση του υπουργού, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε πως οι παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού, όπου με απαξιωτικό τρόπο καταφέρεται εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, είναι απαράδεκτες και κινούνται εκτός των αρχών και των αξιών της Αριστεράς»! Και η παρέμβαση εναντίον του υπουργού έκλεινε ως εξής: «Φαίνεται πως ο κ. Πανούσης δεν είναι διατεθειμένος πλέον να εξυπηρετήσει το πολιτικό σχέδιο που υπήρξε η βάση για την ανατροπή στις 25 Γενάρη κι ως εκ τούτου απαιτούμε την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση»!

Νίκος Ελευθερόγλου

Χωρίς στολή τώρα η φρουρά

Με πολιτική περιβολή θα προσέρχονται από σήμερα όλοι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή, πλην αυτών που βρίσκονται στην είσοδό της και ρυθμίζουν την κυκλοφορία, με εσωτερική διαταγή του προεδρείου που κοινοποιήθηκε στο προσωπικό ασφαλείας του κτιρίου, χθες. Ειδικότερα, στη διαταγή γίνεται λόγος για ευπρεπή πολιτική περιβολή των αστυνομικών – δηλαδή, απαραιτήτως σακάκι. Το προεδρείο της Βουλής απέδωσε την απόφαση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λόγους ασφαλείας αλλά κυρίως αυτοπροστασίας των ίδιων των αστυνομικών που υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση ελήφθη με αφορμή την επιστολή του φερόμενου ως ηγέτη του Επαναστατικού Αγώνα και έγκλειστου των φυλακών Νίκου Μαζιώτη, στην οποία κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «ένοπλη έφοδο για την κατάληψη των οχυρών της εξουσίας – Βουλή, υπουργεία, τράπεζες, Τράπεζα της Ελλάδος. Αφοπλισμός της Αστυνομίας και του Στρατού. Η μόνη λύση είναι η κοινωνική επανάσταση».

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα