Τρόικα εναντίον εθνικής άμυνας!

Η «δημοκρατία» έχει ασχοληθεί πολλές φορές με την απόπειρα υπονόμευσης του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων από την τρόικα και τις παγίδες που θέτουν στον δρόμο της Ελλάδας οι πιστωτές. Κάθε φορά προβάλλεται ως πρόσχημα η εξοικονόμηση πόρων, αλλά ο ουσιαστικός λόγος είναι η εξουδετέρωση της πατρίδας μας ως υπολογίσιμου παράγοντα στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Κάθε χώρα έχει τους δικούς της λόγους που επιλέγει όποιο τμήμα από την ανθελληνική ατζέντα ταιριάζει στις επιδιώξεις της, αλλά ο βασικός στόχος δεν αλλάζει: η αποδυνάμωσή μας να διευκολύνει την επέκταση της επιρροής όσων μας δανείζουν.

Σε αυτό το σκεπτικό υπάγονται και όσα εξωφρενικά αναφέρονται σε τρισέλιδο έγγραφο που έφτασε έως τους «Financial Times». Εκεί γίνεται σαφές ότι οι δανειστές ζητούν τη μείωση των αμυντικών δαπανών της χώρας μας, επισημαίνοντας ότι οι στρατιωτικές δαπάνες παραμένουν στο 2,3% του ΑΕΠ ενώ η Ελλάδα αντιμετωπίζει κρίση.

Σχολιάζουν δε οι «εταίροι» μας ότι τα κρατικά έξοδα για την Αμυνα πλησιάζουν εκείνα «της Βρετανίας, διατηρώντας έτσι την Ελλάδα στην τρίτη θέση μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ, δηλαδή πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία».

Επίσης, προτείνουν τη μείωση της διάρκειας της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και το ψαλίδισμα στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων! Οποιος είναι αδαής και συνάμα καλόπιστος θα νομίσει ότι οι πιστωτές δεν γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Λάθος! Είναι άριστα πληροφορημένοι για όλα οι ενδιαφερόμενοι.

Φυσικά και γνωρίζουν οι… νονοί του ευρώ ότι η Ελλάς συνορεύει με χώρες που διεκδικούν εδάφη της. Σίγουρα έχουν κατά νου τις πολεμικές περιπέτειες της περιοχής και το γεγονός ότι η πατρίδα μας έχει πολύ περισσότερες στρατιωτικές ανάγκες από το… Λουξεμβούργο.

Παρά ταύτα, επιμένουν στην απίσχνανση του Ελληνικού Στρατού, διότι δεν μπορεί μια χώρα να μετατραπεί σε κανονικό προτεκτοράτο όταν διαθέτει κραταιές Ενοπλες Δυνάμεις.

Φυσικά, δεν πρέπει να τους κάνουμε τη χάρη. Οι Ελληνες δεν παραδίδουν τα όπλα τους. 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα