Προκαταρκτική εξέταση για τη Σρεμπρένιτσα

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου στη Σρεμπρένιτσα, στα οποία φέρονται ότι συμμετείχαν Έλληνες υπήκοοι, που -σύμφωνα με δημοσιεύματα- ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής

Προκαταρκτική έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη Σρεμπρένιτσα, παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.
Η υπόθεση ήρθε ξανά στο προσκήνιο, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος της Κυριακής”, υποστηρίζοντας ότι στα εγκλήματα πολέμου συμμετείχαν και Έλληνες υπήκοοι. Μάλιστα, η Εισαγγελία διευκρινίζει ότι για το ζήτημα είχε διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση και στο παρελθόν. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα το 2011 για κάποιους που φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση, καθόσον δεν είχαν προκύψει στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στοιχεία για τη συμμετοχή τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του “Εθνους” της Κυριακής 14 Ιουνίου, αποδεικνύεται από έρευνα της ομάδας του ιστότοπου XYZ Contagion με θέμα “Η ανθρωποσφαγή στη Σρεμπρένιτσα, η Ελληνική Εθελοντική Φρουρά και η εμπλοκή της Χρυσής Αυγής – Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις, για πρώτη φορά στην Ελλάδα”, πως “κάποιοι από τους Ελληνες εθελοντές στρατιώτες ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής. Παρόλο που πρόκειται για «δύσκολο» θέμα, το οποίο δεν συζητιέται καθόλου εντός της οργάνωσης, ειδικά μετά την είσοδό της στη Βουλή και την υιοθέτηση του «εθνικιστικού» προσωπείου και τα ίχνη όλα έχουν εξαφανιστεί, οι ερευνητές εντόπισαν στοιχεία που βεβαιώνουν την αδιαμφισβήτητη σχέση”.

Από τα πρακτικά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, όπως αναφέρεται, προκύπτει ότι παραστρατιωτικοί βρίσκονταν στη Σρεμπρένιτσα, “τις ημέρες που γίνονταν οι άγριες μαζικές εκτελέσεις δεμένων κρατουμένων και αιχμαλώτων, ακριβώς στα σημεία συγκέντρωσης και εξόντωσης των Βόσνιων Μουσουλμάνων, εκεί που πήγαιναν τους άντρες και τα αγόρια και κατόπιν άνοιγαν μαζικούς τάφους”.

Πηγή:news247

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα