Αγριες (!) περικοπές στα επιδόματα των Βρετανών

12 δισ. στερλίνες (!) λιγότερς κάθε χρόνο (ξεκινώντας από φέτος) τα χρήματα για την Πρόνοια

Μόλις λίγες ώρες αφότου οι δρόμοι του Λονδίνου αλλά και της Γλασκόβης και του Λίβερπουλ είχαν αδειάσει από τους περισσότερους από 250.000 διαδηλωτές -κατά τις εκτιμήσεις των οργανωτών- εναντίον της λιτότητας, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας και Ασφαλίσεων της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν και Ιαν Ντάνκαν Σμιθ σε κοινό άρθρο τους στους κυριακάτικους «Times» προανήγγειλαν την περικοπή του προϋπολογισμού Πρόνοιας κατά 12 δισ. στερλίνες ετησίως, αρχής γενομένης από τον φετινό, που κατατίθεται τον επόμενο μήνα στη Βουλή (αρχικά υπολογιζόταν στις 220 δισ. στερλίνες), υποστηρίζοντας ότι «με αυτήν την ατζέντα της εξοικονόμησης πόρων εξελέγη η κυβέρνηση».

Συμπληρώνουν δε ότι οφείλουν να επαναφέρουν «στη λογική» τις δαπάνες για την Πρόνοια, που για χρόνια βρίσκονταν εκτός ελέγχου. Στο πλαίσιο της αποστολής της κυβέρνησης να ετοιμάσει τη Βρετανία για το μέλλον, στόχος της είναι, σύμφωνα με τους δύο υπουργούς, να μεταρρυθμίσει την «καταστροφική» αντίληψη της επιδοματικής πολιτικής και της εξάρτησης των πολιτών από αυτήν, για να διασφαλίσουν ότι η εργασία θα είναι αυτή που «πληρώνει» τον πολίτη. «Για αρχή, θα μειώσουμε το πλαφόν των προνοιακών παροχών, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αναγκαίες σημαντικές περικοπές και άλλων επιδομάτων που δίνονται σε ηλιακά ενεργά άτομα».

Οι διαδηλωτές του Σαββάτου, που πραγματοποίησαν πορεία από την Τράπεζα της Αγγλίας στην καρδιά της οικονομικής συνοικίας του Λονδίνου προς το Κοινοβούλιο του Γουέστμινστερ, κρατούσαν πανό κατά της λιτότητας, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, ενώ, σύμφωνα με τους διοργανωτές (ομάδα People’s Assembly), η διαμαρτυρία αυτή αποτελεί «την αρχή μιας εκστρατείας διαμαρτυριών, απεργιών, άμεσων δράσεων και πολιτικής ανυπακοής σε όλη τη χώρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα