Οι ανθέλληνες και η απραξία του ΥΠΕΞ

Αν η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έχανε διαρκώς από δυνάμεις όπως τα νησιά Φερόες, τα Σκόπια, η Αλβανία και το Σαν Μαρίνο δεν θα υπήρχαν παρά ελάχιστοι θεατές στις εξέδρες των γηπέδων όπου θα αγωνιζόταν. Φυσικά, ελάχιστοι θα ήταν και εκείνοι που θα ήθελαν να δαπανήσουν σχεδόν δύο ώρες από τη ζωή τους για να δουν έστω ένα ματς στην τηλεόραση. Ουδείς θέλει να επενδύσει ελπίδες και να περάσει στιγμές αγωνίας για να γευτεί την πικρή γεύση του διασυρμού.

Ευτυχώς, η εθνική μας ομάδα, ακόμα και στα «κάτω» της, δεν απογοητεύει συνέχεια τους οπαδούς. Εχει προσφέρει θριάμβους, νίκες, συμμετοχές σε Μουντιάλ και κατάκτηση πανευρωπαϊκού κυπέλλου. Εχασε μεν από τα νησιά Φερόες, αλλά αυτό δύσκολα θα επαναληφθεί.

Στην εξωτερική πολιτική η ήττα από μικροσκοπικές χώρες που έχουν υποπολλαπλάσιο πληθυσμό και δυνατότητες σε σχέση με την Ελλάδα αποτελεί… θεσμό. Η αχρηστία, η έλλειψη έμπνευσης, η ανυπαρξία συγκροτημένου σχεδίου, ο μικροκομματισμός, τα μηδενισμένα πατριωτικά αντανακλαστικά, η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία αλλά και ο τρόμος μη τυχόν και ενοχληθεί κάποιος, οποιοσδήποτε, από ελληνικές αντιδράσεις και πρωτοβουλίες είναι η συνταγή της απόλυτης αποτυχίας, που εφαρμόζεται πιστά από τους εκάστοτε διαχειριστές των συλλογικών μας υποθέσεων.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις διατυπώνονται με αφορμή τα όργια βίας, νοθείας και κατατρομοκράτησης των Ελλήνων που έγιναν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία. Ενδεικτικά αναφέρεται η επίθεση που έγινε, μια νύχτα πριν από τις εκλογές, στο εκλογικό κέντρο του Βορειοηπειρώτη υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας, στο Λούκοβο.

Δεν έχει διεξαχθεί ούτε μία εκλογική αναμέτρηση στη γειτονική χώρα όπου να μην έχουν συμβεί παρόμοια περιστατικά και να μην έχουν επιδειχθεί αντίστοιχες συμπεριφορές σε βάρος των Ελλήνων από το αλβανικό κράτος και το μαφιόζικο παρακράτος του.

Το υπουργείο Εξωτερικών, διαχρονικά, μπορεί να ανακοινώσει έστω ένα χειροπιαστό και υπολογίσιμο αντίμετρο που έλαβε εναντίον αυτών των ανθελληνικών κύκλων;

Η απορία έπειτα από τόσα περιστατικά που έμειναν αναπάντητα είναι εύλογη: με τι ακριβώς ασχολείται το υπουργείο Εξωτερικών;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα