Εθνική ενημέρωση με αξιοπρέπεια

Αυτές τις ημέρες της φωτιάς η «δημοκρατία» αναδιατάσσει την ύλη της. Την απόφαση γι’ αυτό την πήρε η ίδια η πραγματικότητα. Οι συντελεστές του φύλλου δεν είχαν παρά να υπακούσουν στα κελεύσματά της.

Η εφημερίδα μας θα συνεχίσει να προσφέρει στο κοινό τις ειδήσεις, τα ρεπορτάζ και τις αναλύσεις των αρθρογράφων της, όπως ακριβώς επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία και ορίζει το συμφέρον του ιστορικού και αγωνιζόμενου λαού μας.

Η μόνη διαφορά θα είναι στην τιμή: Από σήμερα και για όλο το διάστημα που θα κρίνεται η τύχη της πατρίδας μας στις… λεπτομέρειες, αντί για ένα ευρώ, οι αναγνώστες θα πληρώνουν 50 λεπτά. Η έκπτωση των 50 λεπτών είναι μια απτή απόδειξη του πώς μπορεί να βοηθήσει μια εφημερίδα όλους όσοι θέλουν να διαβάσουν την αλήθεια και να ενημερωθούν έγκυρα και με αίσθηση εθνικής ευθύνης και αξιοπρέπειας.

Δεν θα ήταν σωστό να ισχύει η ίδια τιμή και για τις «ήσυχες» μέρες και για αυτή την ειδική περίοδο των έκτακτων συνθηκών με τις κλειστές τράπεζες και τα όρια αναλήψεων. Είναι ηθική υποχρέωση του δημοσιογραφικού κόσμου να αποδείξει με πράξεις ότι νοιάζεται για την Ελλάδα και τους Ελληνες.

«Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει» λέει ο ποιητής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτό το έθνος δεν έχει περάσει από μεγάλες δοκιμασίες στην πολυχιλιετή πορεία του. Η Ελλάδα υφίσταται ακόμα μία δοκιμασία, υπαρξιακής, αξιακής, γεωπολιτικής αλλά και οικονομικής φύσεως. Αυτά που πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα στους πολίτες είναι η σωστή πληροφόρηση και η αντικειμενική ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.

Καλείται να πολεμήσει ενάντια στις αντίξοες συνθήκες με την ψήφο του. Αυτή η ψήφος πρέπει να είναι σταθμισμένη, νηφάλια, βασισμένη στην πραγματικότητα, επηρεασμένη ταυτόχρονα και από το διαχρονικό γνώρισμα της ιδιοσυστασίας μας: την αρετή. Αναπόφευκτα, τα ΜΜΕ θα συνδιαμορφώσουν τις εξελίξεις.

Η «δημοκρατία» αποδέχεται τον ρόλο και αποδεικνύει τις προθέσεις της με πράξεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα