Γελοιότητες Βαρουφάκη για τα ΑΤΜ!

Πούλησε πνεύμα για τις ουρές των ταλαιπωρημένων συνταξιούχων, ενώ δήλωσε στο Bloomberg ότι θα παραιτηθεί αν υπερισχύσει το NAI

Στη δική του γραμμή κινήθηκε πάλι χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg και το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, δείχνοντας ανοιχτά πλέον ότι κάνει προσωπικό «παιχνίδι». Προκλητικός, εκτός τόπου και χρόνου και σαν να μη συμβαίνει τίποτα, «πούλησε πνεύμα» με τις ουρές της ντροπής στα ΑΤΜ.

Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι θα παραιτηθεί (!) από τη θέση του τη Δευτέρα σε περίπτωση που πλειοψηφήσει το ΝΑΙ, αλλά θα βοηθήσει τον διάδοχό του (ως… μεγαλόψυχος και υπεύθυνος, προφανώς). Παρ’ όλα αυτά, επέμεινε ότι πιστεύει πως οι πολίτες θα ακολουθήσουν την προτροπή της κυβέρνησης να ψηφίσουν ΟΧΙ και ότι θα ξεκινήσουν ξανά οι διαπραγματεύσεις για μια βιώσιμη συμφωνία. «Η πρόταση των δανειστών δεν αποτελεί βιώσιμη λύση» επανέλαβε και τόνισε ότι προτιμά να κόψει το χέρι του, παρά να υπογράψει συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση χρέους. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί η κυβέρνηση, αν στο μεθαυριανό δημοψήφισμα επικρατήσει το ΝΑΙ, παρότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα κάτι τέτοιο.

Οι τράπεζες

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, την ώρα που ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τον «άδειαζε», λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να γίνει αυτό.
Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση του κ. Βαρουφάκη στο ερώτημα αν στήθηκε στις ουρές των ΑΤΜ για τα 60 ευρώ. «Η γυναίκα μου κι εγώ πρέπει να είμαστε οι μόνοι Ελληνες που δεν έχουν στηθεί στην ουρά» είπε, ενώ, ερωτηθείς αν έχει χρήματα από άλλη πηγή ή αρκετά μετρητά, πέταξε την μπάλα στην… εξέδρα: «Ας μην το προσωποποιούμε. Ζούμε πολύ λιτή ζωή η σύζυγός μου κι εγώ». Φυσικά, ποιος μπορεί να ξεχάσει τις lifestyle φωτογραφήσεις του τρώγοντας ψάρια ή τις εξορμήσεις του στην αγαπημένη του Αίγινα, που μόνο λιτή ζωή δεν αποδεικνύουν…
Στο ερώτημα αν ετοιμάζει ηρωική έξοδο, απάντησε: «Σε καμία περίπτωση». Το θέμα, όμως, είναι ποιος τον πιστεύει πλέον…

«Μπράβο Yanis! Mπορείς να γίνεις πλούσιους»!

Με μια ειρωνική ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στις οποίες σημείωσε ότι, αν ηττηθεί το ΟΧΙ, τότε θα παραιτηθεί. «Μπράβο, Yanis. Ομολογείς προκαταβολικά την ήττα του ΟΧΙ. Προαναγγέλλεις τη δραπέτευσή σου, αφού πρώτα μετέτρεψες όλες τις διαπραγματευτικές δυνατότητες της χώρας σε ερείπια» σχολιάζει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη και συνεχίζει με σκωπτική διάθεση: «Ετοίμασε τις βαλίτσες σου για την Αμερική, την Αυστραλία, το Τέξας, την Ελβετία, την Ασία, όπου θέλεις, ακόμη και την Αφρική! Μπράβο, Yanis. Αφού έπαιξες την Ελλάδα και τους Ελληνες στα ζάρια, τώρα πια καθόρισε το ”χρηματικό” κασέ σου για τις ομιλίες σου. Μπορείς να γίνεις πλούσιος, αφού άφησες πίσω σου συντρίμμια. Μπράβο, Yanis. Άνοιξες δρόμους, για να σε ακολουθήσουν και άλλοι…»

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα