Οταν η ψήφος σκοτώνει…

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορείς να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου». Η φράση αυτή του Αβραάμ Λίνκολν είναι πιο επίκαιρη από ποτέ! Γιατί αυτό συνέβη στις τελευταίες εκλογές.

Οι πολίτες πήγαν στις κάλπες και ψήφισαν με κριτήριο την απογοήτευση, την αγανάκτηση και την οργή για τα λάθη της προηγούμενης κυβέρνησης και την αλαζονεία μιας τρόικας που ήθελε -με μια σκληρή προτεσταντική ηθική- να τιμωρήσει έναν ολόκληρο λαό. Ταυτόχρονα οι ψηφοφόροι είχαν βομβαρδιστεί από αναρίθμητα ψέματα, ευφάνταστα σενάρια και μεγάλα παχιά λόγια για έναν και μόνο σκοπό: το ρεσάλτο στην εξουσία!

Το κακό είναι ότι ο λαός δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει θύμα υποσχέσεων, τις οποίες στο τέλος πληρώνει -μαζί και η πατρίδα- ακριβά. Το 1981 πίστεψε την «αλλαγή» του Ανδρέα Παπανδρέου και τότε μπήκαν οι βάσεις της καταστροφής της χώρας. Το 2009 πίστεψε το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και η χώρα παραδόθηκε αμαχητί στην τρόικα. Το 2015 πίστεψε στην «ελπίδα» που του προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και η πατρίδα κινδυνεύει να οδηγηθεί εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας και να περιθωριοποιηθεί σαν άλλη Κούβα στη νοτιοανατολική γωνιά της Μεσογείου.

Πέντε μήνες μετά -και αφού το ρεσάλτο πέτυχε- τα 11 δισ. ευρώ παροχών του προγράμματος της Θεσσαλονίκης έγιναν 8 δισ. σκληρών μέτρων, η κατάργηση του Μνημονίου έγινε η προσπάθεια ενός έντιμου συμβιβασμού, για ένα νέο -αριστερό αυτήν τη φορά- Μνημόνιο, η περηφάνια των πολιτών τσαλαπατήθηκε στις ουρές των ΑΤΜ και η εθνική αξιοπρέπεια έγινε πλέον ζητούμενο από μια χρεοκοπημένη χώρα. Και το χειρότερο, το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, άσχετα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, θα φέρει, δυστυχώς για τον λαό, ακόμα περισσότερες αιματηρές θυσίες.

Σήμερα, αμετανόητη η κυβέρνηση επιμένει να λέει ψέματα. Ανερυθρίαστα υπόσχεται καλύτερες μέρες από τη Δευτέρα του δημοψηφίσματος, προσπαθεί, με θεωρίες συνωμοσίας να βγάλει από πάνω της τις ευθύνες. Παίζουν με την Ελλάδα, παίζουν και με τη θέση της στην Ευρώπη! Την Κυριακή, στην κυριολεξία, κρίνεται το μέλλον των παιδιών μας. Ενα έγκλημα σήμερα δεν θα έχει κανένα άλλοθι αύριο. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.

Και μην ξεχνάτε τη φράση του Αβραάμ Λίνκολν: «Με την ψήφο σου μπορείς να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου»…

Γιάννης Μιχελάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα