Κόντρα ΥΠΟΙΚ – Ντάισελμπλουμ

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ, επιδίδεται το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή τις αιχμηρές και απαξιωτικές δηλώσεις του Ολλανδού αξιωματούχου απέναντι στον Έλληνα υπουργό, Γ. Βαρουφάκη.
Όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, που δημοσιεύονται στον Τύπο, ο Ντάισελμπλουμ επιδίδεται και πάλι σε συγκρουσιακές προς τον Έλληνα υπoυργό Οικονομικών δηλώσεις.
Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν πως ο Ντάισελμπλουμ φαίνεται πως δεν κατανοεί ότι ο ρόλος του ως προέδρου του Eurogroup είναι να γεφυρώνει διαφορές και να μειώνει εντάσεις.
Από την πρώτη επίσκεψή του στο γραφείο του κ. Βαρουφάκη, αμέσως μετά την εκλογή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Eurogroup έθεσε τον Έλληνα ομόλογό του προ του διλήμματος: Αποδέχεστε το Μνημόνιο ή το Πρόγραμμα καταρρέει (με σαφή την απειλή του κλεισίματος των τραπεζών).
Και σήμερα επενδύει στη ρήξη και στις κακές σχέσεις με την Ελλάδα, ελπίζοντας να κερδίσει πόντους στην κούρσα εκλογής νέου προέδρου του Eurogroup.
Η Ευρωζώνη αξίζει κάτι καλύτερο, καταγγέλλουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών.
Νωρίτερα ο πρόεδρος του Εurogroup χαρακτήρισε λάθος την εκτίμηση του Γ. Βαρουφάκη πως η συμφωνία είναι κοντά.
πηγή: news247.gr

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα