«Υποπτες» αλλαγές στην ιθαγένεια

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου «έσπασε» την επίμαχη διάταξη που αφορά την απόκτηση από παιδιά α’ δημοτικού ώστε να «περάσει»

Με μεταμεσονύχτιες παρεμβάσεις και «ύποπτες» χειρόγραφες τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για την ιθαγένεια η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου κατάφερε να ψηφιστούν ορισμένες επίμαχες διατάξεις δίχως ονομαστική ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα το μεσημέρι.

Η Χρυσή Αυγή ζήτησε χθες ονομαστική ψηφοφορία για τέσσερα άρθρα (1, 7, 8, 10), όμως η υπουργός είχε προλάβει να «σπάσει» αργά προχθές τα μεσάνυχτα το πρώτο άρθρο σε άρθρο 1 και 1Α, και ως εκ τούτου η αίτηση της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει μόνο μία επίμαχη διάταξη που αφορά την κτήση ιθαγένειας για τα παιδιά που εγγράφονται στην α’ τάξη του δημοτικού και όχι αυτή για τους ανήλικους αλλοδαπούς που έχουν παρακολουθήσει τις πρώτες εννιά τάξεις ελληνικού σχολείου. Να σημειωθεί, πάντως, ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το άρθρο 1Α, το οποίο όμως εγκρίθηκε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ. Αντιθέτως, «παρών» δήλωσε η Ν.Δ. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα άρθρα, αυτά υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, όπως επίσης και οι εννέα τροπολογίες που συνόδευαν το σχέδιο νόμου.

Εκτός από την τοποθέτηση του Ν. Βούτση, στην οποία τόνισε σχετικά με την ομιλία του Γερμανού ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Μ. Βέμπερ ότι «έχει χάσει την ψυχραιμία του» και ότι «οι μάσκες πέφτουν», ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Ν. Μιχαλολιάκου. «Ελληνας γεννιέσαι και αυτή την πραγματικότητα δεν μπορεί να την αλλάξει κανένας νόμος» σημείωσε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής, προσθέτοντας με έμφαση: «Οι Ελληνες είναι οι ιθαγενείς αυτού του τόπου και αυτοί πλήττονται από το λαθρονομοσχέδιο». Τέλος, ως συνήθως, οι Α. Γεωργιάδης και Ν. Βούτσης τσακώθηκαν, με τον βουλευτή της Ν.Δ. να λέει «δεν καταλαβαίνετε πόσο επικίνδυνη είναι η τακτική σας» και τον υπουργό να απαντά: «Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι για να γίνουμε αρεστοί, κατάλαβέ το».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα