Προσγείωση κοσμοναύτη στην Κρήτη

Για διακοπές με την οικογένεια του ο 43χρονος Ρώσος Αντόν Σκαπελέροφ

Από το… Διάστημα στη Χερσόνησο της Κρήτης ταξίδεψε ο Αντόν Σκαπλέροφ, ένας από τους πιο γνωστούς εν ενεργεία κοσμοναύτες της Ρωσίας. Ο 43χρονος απόστρατος της ρωσικής αεροπορίας έφτασε χθες το απόγευμα στο Ηράκλειο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, τα δύο του παιδιά και την ιατρική ομάδα που τον παρακολουθεί, προκειμένου να ολοκληρώσει το πρόγραμμα φυσικής του αποκατάστασης μετά τα τελευταίο ταξίδι του στο Διάστημα, που διήρκεσε 199 μέρες, 16 ώρες και 42 λεπτά.
Ο διάσημος κοσμοναύτης, η επίσκεψη του οποίου αποτελεί διαφήμιση της Κρήτης στη Ρωσία και στο εξωτερικό, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης», όπου τον υποδέχτηκαν μέλη της Δημοτικής Αρχής Χερσονήσου.

Οπως έγινε γνωστό, ο 43χρονος θα μείνει για τις επόμενες 20 ημέρες σε πεντάστερο ξενοδοχείο («Aldemar Royal Mare») στην περιοχή Ανισαρά και κατά την παραμονή του στην Κρήτη θα γυρίσει όλο το νησί για να ανακαλύψει τις ομορφιές του. Ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης χαρακτήρισε τον Ρώσο κοσμοναύτη «έναν σημαντικό επισκέπτη, που αναδεικνύει και τον τόπο και μας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και να μας μεταφέρει διά ζώσης εμπειρίες όσο λίγοι».

Γεννημένος το 1972 στη Σεβαστούπολη, ο Αντόν Σκαπλέροφ ήθελε από μικρός να κατακτήσει το Διάστημα και, όταν ενηλικιώθηκε, αποφάσισε να ακολουθήσει την αεροναυπηγική και να γίνει πιλότος. Το 1997 μπήκε στην πολεμική αεροπορία της Ρωσίας και το 2003 επιλέχτηκε ως υποψήφιος κοσμοναύτης. Τρία χρόνια αργότερα ξεκίνησε τις αποστολές στο Διάστημα. Στις 24 Νοεμβρίου του 2014 ο Αντόν, μαζί με άλλους δύο αστροναύτες, μπήκαν στο διαστημόπλοιο «Soyuz TMA-15M» και εκτοξεύτηκαν από τη στέπα του Καζακστάν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπου επρόκειτο να παραμείνουν ως τα μέσα του περασμένου Μαΐου. Εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε η παραμονή τους παρατάθηκε ως τις 11 Ιουνίου, οπότε και επέστρεψαν στη Γη. Ο κοσμοναύτης έχει δύο κόρες, του αρέσουν τα ταξίδια και στον ελεύθερο χρόνο του ψαρεύει και παίζει γκολφ.

Στάθης Βασιλόπουλος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα