Στα Τάρταρα οι βάσεις εισαγωγής!

«Γκρέμισμα» σε ΑΕΙ-ΤΕΙ της Περιφέρειας, αφού οι υποψήφιοι δηλώνουν σχολές μόνο κοντά στον τόπο κατοικίας τους

«Γκρέμισμα» των βάσεων ως και 2.000 μόρια, κυρίως σε σχολές της περιφέρειας, προμηνύουν οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες σε συνδυασμό με τις αυστηρές ρυθμίσεις για τις μετεγγραφές και την επιβολή των capital controls φαίνεται ότι δημιούργησαν νέα δεδομένα στις επιλογές των παιδιών. Το κλείσιμο των τραπεζών και ο φόβος της χρεοκοπίας επηρέασαν αρνητικά τους υποψηφίους, οι οποίοι επέλεξαν, τελικά, τμήματα κοντά στον τόπο κατοικίας τους, προκειμένου να αποφύγουν τις μετακινήσεις και τα επιπλέον έξοδα, τα οποία θα τίναζαν στον αέρα τον προϋπολογισμό των οικογενειών τους.

Οι οικονομικές εξελίξεις και η δραστική μείωση των μετεγγραφών αναμένεται να οδηγήσουν σε ιλιγγιώδη πτώση τις βάσεις περιφερειακών σχολών, τις οποίες πέρυσι οι υποψήφιοι χρησιμοποίησαν ως «πάτημα» για να επιτύχουν τη μετεγγραφή τους σε σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Στις σχολές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων η πτώση προβλέπεται να κυμανθεί από 200 έως 400 μόρια, ενώ υπολογίζεται ότι θα αγγίξει έως τα 600 μόρια στις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας. Η μεγάλη δυσκολία των θεμάτων είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει και μεγάλη πτώση των βάσεων σε δημοφιλείς σχολές, όπως στην Ιατρική, στη Νομική και σε τμήματα του Πολυτεχνείου. Ανάλογη αναμένεται η εικόνα για τα τμήματα υψηλής ζήτησης των ΤΕΙ, όπως Νοσηλευτικής, Διατροφής και Διαιτολογίας.

Βουτιά έως και 2.000 μόρια!

Η πορεία των σχολών στο πέμπτο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Οικονομίας και Διοίκησης) αναμένεται να είναι επίσης καθοδική, αλλά με πτώση που δεν θα είναι αντίστοιχη με αυτή που θα σημειωθεί στα υπόλοιπα Επιστημονικά Πεδία.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τη μεγαλύτερη «βουτιά», ακόμα και άνω των 2.000 μορίων, αναμένεται να σημειώσουν κάποιες σχολές του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις η πτώση να φτάσει ως και τα 3.000 μόρια!
Σε βατερλό των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων αναδείχτηκε η Τεχνολογική Κατεύθυνση, όπου ο αριθμός των αριστούχων, υποπενταπλασιάστηκε. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένεται να γίνει μετά τις 20 Αυγούστου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα