Πρώτα κανόνια για τη λίστα Λαγκάρντ

Οι εισαγγελείς εκδίδουν μαζικά εντάλματα! Βαριά ονόματα ετοιμάζονται να πέσουν στην απόχη της ΕΛ.ΑΣ τις επόμενες μέρες

Μαζικά εντάλματα σύλληψης αναμένεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες με στόχο μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου και πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ», τα οποία δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές εκκρεμότητές τους. Τα αρμόδια εισαγγελικά γραφεία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη παραλάβει τα σχετικά έγγραφα για τους οφειλέτες που δεν έχουν τηρήσει τους διακανονισμούς στους οποίους έχουν προχωρήσει.
Την ίδια στιγμή, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, που από την πλευρά τους ολοκληρώνουν την εκκαθάριση της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ», διαπίστωσαν ότι μια σειρά από ηχηρά ονόματα εξακολουθούν να μη διευθετούν τις εκκρεμότητες σχετικά με τον διακανονισμό για την αποπληρωμή φόρων ή και την επιστροφή κεφαλαίων που διοχέτευσαν σε τράπεζες του εξωτερικού, αν και είχαν εδώ και καιρό ειδοποιηθεί εγγράφως.

Σε αναμονή της έκδοσης των ενταλμάτων σύλληψης, οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου από τη στιγμή που θα φτάσουν τα εισαγγελικά έγγραφα οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. Πηγές αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες το κατώφλι τόσο της ΓΑΔΑ όσο και των εισαγγελικών Αρχών θα περάσουν «βαριά» ονόματα.
Μάλιστα, μετά την ενημέρωση που έχουν λάβει από τους αρμόδιους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι αστυνομικές υπηρεσίες έχουν σχηματίσει πλήρη εικόνα για την ταυτότητα των οφειλετών και περιμένουν το «πράσινο φως» προκειμένου να ξεκινήσουν -όπως προβλέπεται από τη διαδικασία- αρχικά να τους ενημερώνουν ότι πρέπει να παρουσιαστούν στη ΓΑΔΑ. Στην περίπτωση που οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στο «ευγενές κάλεσμα», θα αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να συλληφθούν από τους αστυνομικούς στα σπίτια τους.

Στα δίχτυα 415 γιατροί του ΕΣΥ

Στα δίχτυα των ελεγκτικών Αρχών έπεσαν 415 γιατροί του ΕΣΥ, οι οποίοι ελέγχονται για «φουσκωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου εξέτασε την πρώτη λίστα με γιατρούς οι οποίοι είτε έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ είτε συμπεριλαμβάνονται στα 68 CD με τους μεγαλοκαταθέτες, δηλαδή έχουν συναλλαγές άνω των 300.000 ευρώ μέσα σε έναν χρόνο.

Από τους ελέγχους προκύπτουν σαφείς ενδείξεις φοροδιαφυγής και ήδη με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε δέσμευση καταθέσεων και τραπεζικών θυρίδων.
Παράλληλα οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε βάθος δεκαετίας, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της φοροδιαφυγής. Οπως επισημαίνουν στελέχη που ασχολούνται με αυτές τις υποθέσεις, θεωρείται δεδομένη η δέσμευση λογαριασμών και θυρίδων με εντολή του αρμόδιου οικονομικού εισαγγελέα, ο οποίος ζητεί επιτάχυνση των ελέγχων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα