Προκλητική απόβαση Τούρκων υπουργών στη Θράκη

Προκλητική «παρέλαση» κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης Ερντογάν στη Θράκη, με πρόσχημα το μπαϊράμι. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δώσει το «παρών» ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος είναι από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές της «κοσοβοποίησης» της δυτικής Θράκης, ενώ την Παρασκευή και το Σάββατο βρέθηκε στη Θράκη ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Βολκάν Μποζκίρ, με αφορμή το μνημόσυνο για τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ, του «Ντενκτάς της Θράκης» και ιδρυτή του τουρκόψυχου DEB. Η δραστηριότητα και οι επισκέψεις «εκλεκτών» του Ταγίπ Ερντογάν τα τελευταία δύο χρόνια αυξάνονται συνεχώς και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί, όπως υποστηρίζουν πηγές της «δημοκρατίας» στη Θράκη.

«Κάθε υπουργός και στέλεχος της κυβέρνησης Ερντογάν που έρχεται στη χώρα μας φροντίζει να προβαίνει, από τη μία, σε δηλώσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, όσον αφορά το σχέδιο ανεξαρτητοποίησης της Θράκης που προχωρά η Τουρκία, και, από την άλλη, να εκφράζει τη βαθιά συμπάθειά του για τις οικονομικές περιπέτειες στη χώρα μας και φυσικά την… καλή θέληση της Ημισελήνου να μας βοηθήσει» περιγράφει στη «δημοκρατία» πρώην στρατιωτικός με βαθιά γνώση των καταστάσεων.

Μουεζίνογλου

Ο Μουεζίνογλου, ο οποίος βρέθηκε πριν από 12 ημέρες στη Θράκη και επισκέφθηκε τη σκιώδη Ενωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB), που είναι υπεύθυνη για το σύγχρονο παιδομάζωμα μουσουλμανόπαιδων στα Πομακοχώρια στο όνομα της Τουρκίας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «εδώ υπάρχει μια τουρκική, εθνική και μουσουλμανική στις αξίες της κοινότητα, που δίνει έναν αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα».

Από την πλευρά του, ο Μποζκίρ φρόντισε να… παίξει τον ρόλο του καλού διαμεσολαβητή, καθώς σε ομιλία του στο περιθώριο του μνημοσύνου του ανθέλληνα Σαδίκ εξέφρασε την ευχή του να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατό, επαναλαμβάνοντας προκλητικά ότι η Τουρκία είναι σε θέση να βοηθήσει, εφόσον κάτι τέτοιο της ζητηθεί…
Στο περιθώριο της επίσκεψής του ο Μποζκίρ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόξενο Κομοτηνής Αλή Ριζά Ακιντζί και με τους ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μέτε.

Αρ. Μάτιος

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα