«Ιλουστρασιόν» πορτρέτα στην Πάρο!

Η καλλιτέχνις Κ. Πολυχρονίου μιλά για τις επιρροές της 

Τα πορτρέτα της μοιάζουν να είναι βγαλμένα από τις ιλουστρασιόν σελίδες περιοδικών. Εκφραστικά πρόσωπα με στοχαστικά βλέμματα αλλά και ζωηρόχρωμες προσωπογραφίες με ποπ αρτ αισθητική, τα οποία μιλούν με αμεσότητα στις καρδιές των φιλότεχνων. Η ζωγράφος – illustrator Κωνσταντίνα Πολυχρονίου αποτελεί μια από τις πλέον ταλαντούχες καλλιτέχνιδες της νέας ζωγραφικής σκηνής και είναι μια δημιουργός που αξίζει την προσοχή μας.

Αυτοδίδακτη

Με αφορμή την ομαδική έκθεση στην οποία συμμετέχει την περίοδο αυτή στο όμορφο νησί της Πάρου με τίτλο «Αιγαίο, φως, ελπίδα» η καλλιτέχνις μιλά στη «δημοκρατία» για τις εικαστικές επιρροές της αλλά και τα επόμενα ζωγραφικά της σχέδια.

«Την έκθεση αυτή, που ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου, πραγματοποιεί η ομάδα artway. Εγώ παρουσιάζω δύο πορτρέτα που έχω φιλοτεχνήσει, τα οποία φιλοξενούνται στους χώρους του ξενοδοχείου “Poseidon of Paros” στη Χρυσή Ακτή» λέει η κυρία Πολυχρονίου.
Αυτοδίδακτη, μιας και μυήθηκε στην τέχνη των πινέλων και του καμβά χωρίς να ακολουθήσει εγχειρίδια αλλά και βιβλία, παρά μόνο το ένστικτό της, η καλλιτέχνις ξεκίνησε να ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική πριν από πέντε χρόνια, την περίοδο δηλαδή που βρισκόταν στο Λίβερπουλ της Αγγλίας.

«Μετακομίζοντας από την Ελλάδα εκεί μου γεννήθηκε η επιθυμία να πιάσω το μολύβι και να ξεκινήσω να σχεδιάζω. Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που με ώθησε να το κάνω, πιστεύω πάντως ότι αυτός ο υγρός καιρός της Αγγλίας έβγαλε το πιο δημιουργικό κομμάτι μου. Σιγά σιγά προχώρησα μόνη μου και άρχισα να το εξελίσσω, διότι όλη αυτή η διαδικασία της γνώσης με ιντρίγκαρε πολύ».

Η πρώτη έκθεση ζωγραφικής στην οποία το κοινό είχε την ευκαιρία να δει έργα της ήταν η παρουσίαση που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο στο Κέντρο Μαρμαρογλυπτικής Τέχνης με την έκθεση «Δώρα από την Πανδώρα». «Η έμπνευση για τα έργα μου έρχεται από παντού. Η μουσική, η τέχνη του δρόμου, οι φωτογραφίες, κυρίως όμως η ματιά, το βλέμμα του ανθρώπου και όλα τα συναισθήματα που αυτό βγάζει» εξηγεί η ίδια λέγοντας ότι ένας από τους καλλιτέχνες που θαυμάζει είναι ο Αντριου Σαλγκάδο, ένας άκρως ανερχόμενος ζωγράφος που κάνει πορτρέτα σε μεγάλο μέγεθος. Πρόσφατα δε η Κωνσταντίνα συνεργάστηκε με την Ελληνίδα dj Ξένια Γκάλη και τον Wyclef Jean στο βιντεοκλίπ που γύρισαν οι δυο τους. Η δημιουργός είχε ζωγραφίσει και χρωματίσει το τζάκετ που φορούσε ο γνωστός τραγουδιστής αλλά και τα ακουστικά του!

Εκθεση στη Νέα Υόρκη

Οσο για το ποια είναι τα επόμενα σχέδια της Κωνσταντίνας Πολυχρονίου, η ζωγράφος αναφέρει ότι θα συμμετάσχει σε μια μεγάλη έκθεση, που θα γίνει τον προσεχή Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη. «Πρόκειται για ένα εικαστικό εγχείρημα με θέμα τον καφέ. Ο τίτλος του είναι coffee art project και έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού τα έσοδα θα δοθούν σε χώρες που παράγουν καφέ και υποφέρουν από την έλλειψη νερού».

Γιώτα Βαζούρα

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα