«Δώστε λύση για τις επιταγές!»

Κραυγή αγωνίας από τον πρόεδρο Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου 

«Καίνε οι ακάλυπτες επιταγές και αν η κυβέρνηση δεν δώσει άμεσες λύσεις το πρόβλημα θα είναι σύντομα τεράστιο». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε χθες ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο οποίος, παρότι εκτίμησε θετικά την άρση των τραπεζικών περιορισμών, επέμεινε στη λύση του θέματος των επιταγών που έληξαν ή πρόκειται να λήξουν και δεν μπορεί να πληρωθούν λόγω έλλειψης ρευστότητας.
«Αν δεν υπάρξει λύση, θα έχουμε πλημμυρίδα ακάλυπτων επιταγών» σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος στο περιθώριο της συνάντησης που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. Θάναση Θεοχαρόπουλο.

Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το επιχειρείν ο πρόεδρος του ΒΕΘ σημείωσε: «Το πραγματικό διακύβευμα για την αγορά αλλά και για το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας είναι πώς θα δημιουργηθούν ξανά στην Ελλάδα συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης· μιας ανάπτυξης η οποία θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας, και θα επιτρέπει την ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτό το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης διαμόρφωσε ένα συνολικό υπόμνημα για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να ανασάνει η ελληνική οικονομία στη βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό το υπόμνημα περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων η βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, η επιτάχυνση και η ολοκλήρωση των διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία και στο κράτος, η διαμόρφωση ενός σαφούς εθνικού σχεδίου ανάπτυξης με μακρόπνοο προσανατολισμό και σαφείς προτεραιότητες, το απλό, σταθερό και ανταγωνιστικό φορολογικό σύστημα, καθώς και το τολμηρό πρόγραμμα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και η αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020 για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
«Μόνο έτσι μπορεί η Ελλάδα και η βόρεια Ελλάδα να καταστούν και πάλι ανταγωνιστικές» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Νομοθετική διάταξη εν όψει

Τη διαβεβαίωση ότι εντός των επομένων ημερών, ενδεχομένως και αύριο, θα προωθηθεί νομοθετική διάταξη με την οποία δεν θα μπαίνουν στον Τειρεσία έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2015 οι εκδότες επιταγών, γραμματίων και συναλλαγματικών που δεν πληρώθηκαν κατά το χρονικό διάστημα 20 Ιουλίου – 31 Αυγούστου παρείχε στον πρόεδρο της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο η πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη. Ο κ. Μίχαλος, ο οποίος ανέπτυξε λεπτομερώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες ανεξαιρέτως οι επιχειρήσεις, λόγω των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, ζήτησε την προώθηση πρακτικών ρυθμίσεων για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα στο νέο αυτό αρνητικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Νίκος Οικονόμου

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα