ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών  θα έδινε πολλές απαντήσεις για τον Βαρουφάκη

To πρόβλημα με την υπόθεση Βαρουφάκη δεν συνίσταται στην ποινική αξιολόγηση μίας εντολής που ομολογεί ότι έδωσε στον γενικό γραμματέα του προκειμένου να υποκλέψει τα ΑΦΜ εκατομμυρίων Ελλήνων. Αυτό μπορεί να αποδειχθεί αρχή τέλεσης αδικήματος, όχι αδίκημα.
«Απρόσφορος απόπειρα», σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα. Το ζήτημα με τον συγκεκριμένο υπουργό είναι η συνολική αξιολόγηση της σχέσης του με τη νομιμότητα. Αυτό δεν ξέρω αν είναι ποινικό ζήτημα, σίγουρα είναι όμως μέγα πολιτικό θέμα.

Ο Βαρουφάκης έχει, καταρχάς, μια έφεση στις υποκλοπές. Δεύτερον, έχει μια έφεση στη διανομή απόρρητων πληροφοριών του ελληνικού κράτους και μυστικών της ελληνικής κυβέρνησης για μείζονα ζητήματα ασφαλείας σε ξένους κερδοσκόπους και δημοσιογράφους, Αμερικανούς και Βρετανούς. Εχει έφεση στις υποκλοπές, γιατί καθ’ ομολογίαν του τοποθέτησε κοριούς και ηχογραφούσε τους συναδέλφους του στο κρίσιμο Eurogroup της Ρίγας. Εχει έφεση στις υποκλοπές καθώς ήθελε να καλωδιώσει τουρίστες με μυστικές κάμερες για να συλλάβουν τη φοροδιαφυγή.

Εχει έφεση στις υποκλοπές μετά την ομολογία του ότι έδωσε εντολή σε δημόσιο λειτουργό να «χακάρει» το σύστημα Πληροφοριακών Συστημάτων που ορκίστηκε στο Σύνταγμα να περιφρουρεί. Εχει όμως έφεση στην ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος που ονομάζεται παραβίαση μυστικών της Πολιτείας -κακούργημα-, γιατί συστηματικά διοχετεύει έξω από την Ελλάδα κρίσιμες πληροφορίες για θέματα που αφορούν ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Το νόμισμα είναι ζήτημα εθνικής ασφάλειας. Η αφελής εξομολόγησή του σε ξένους επενδυτές για το σχέδιο Β, οι συνεντεύξεις του στην αγαπημένη «Telegraph» και στο αυστραλιανό περιοδικό «New Statesman», οι οποίες έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων Τσίπρα – δανειστών, αποτελούν τον ορισμό του εθνικού πολιτικού εγκλήματος.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έδινε μάχη στις Βρυξέλλες για την επίτευξη συμφωνίας εντός ευρώ, ο πρώην υπουργός του αποκάλυπτε το σκορ στις μυστικές ψηφοφορίες του Κυβερνητικού Συμβουλίου εναντίον του Grexit (8-2) και έδινε χαρτί και καλαμάρι ραπόρτο για το σχέδιο «Καλιφόρνια». Το κορυφαίο: Ο ατρόμητος Βαρουφάκης μετέτρεψε το «όχι» του σε «ναι» στην τρίτη ψηφοφορία, μόλις ο Πάνος Καμμένος τον απείλησε με έρευνα για τα CDS, χωρίς να βγάλει άχνα· όπως δεν αντέδρασε θεσμικά, όταν ο Αδωνις τον αποκάλεσε «πράκτορα του Σόρος».

Νομικά δεν ξέρω αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς απόδειξη προσπορισμού περιουσιακού οφέλους μαζί με άλλους -για κάποιους πάντως στοιχειοθετήθηκε μια χαρά και χωρίς τύψεις-, πολιτικά πάντως είμαι βέβαιος εκ του αποτελέσματος: Ο κ. Βαρουφάκης εγκλημάτισε και συνεχίζει να εγκληματεί εις βάρος της χώρας του. Τυχόν άρση του απορρήτου επικοινωνιών του (προφορικών – γραπτών) θα μας έδινε πολλές απαντήσεις.

Μανώλης Κοττάκης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα