Η μεγάλη έξοδος

Φόρεσαν το… καπελάκι τους και όπου φύγει φύγει οι Αθηναίοι το Σαββατοκύριακο, κατακλύζοντας εν μέσω καύσωνα τις πύλες εξόδου της πρωτεύουσας, με το λιμάνι του Πειραιά να έχει την τιμητική του. Καθώς ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη, οι κάτοικοι της πόλης αναζητούν δροσιά εκτός των… τειχών, εγκαταλείποντας με κάθε μέσο την Αθήνα, προκειμένου να βρεθούν κοντά στη θάλασσα ακόμα και για λίγες ημέρες.

Με μικρότερες αποσκευές φέτος σε σύγκριση με περασμένες χρονιές και πολλά σακίδια πλάτης, που μαρτυρούν διακοπές σε κάμπινγκ, οι ταξιδιώτες του πρώτου μεγάλου κύματος έδωσαν ραντεβού στο λιμάνι και ανέβηκαν στο πλοίο της «μεγάλης φυγής» του καλοκαιριού.

Αν και οι προσφορές που ισχύουν φέτος στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν έχουν ούτε το εύρος ούτε και την ένταση παλαιότερων χρόνων, παρ’ όλα αυτά οι επιβάτες φαίνεται ότι βρήκαν εναλλακτικούς τρόπους να μειώσουν το κόστος των θερινών διακοπών τους. Η επιστροφή στο εξοχικό γνωστών και φίλων είναι σίγουρα ένα από τα «ήθη» που αναβιώνουν στις φετινές διακοπές, ενώ η επιλογή παραθερισμού κάτω από τον έναστρο ουρανό της κατασκήνωσης αποτελεί διέξοδο για πολύ κόσμο, ιδιαίτερα τους νέους. Εντυπωσιακή εμφάνιση έκαναν όμως και τα ποδήλατα στα πλοία, ως μέσο μεταφοράς των ταξιδευτών, οι οποίοι, όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν άσκηση και εξοχή, αλλά και να μειώσουν σημαντικά τον προϋπολογισμό των διακοπών, μηδενίζοντας τα έξοδα μετακίνησης στον προορισμό τους.

Στον τουρισμό της τελευταίας στιγμής έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους και οι ξενοδόχοι, οι οποίοι φέτος είδαν τις κρατήσεις τους από το εσωτερικό να σημειώνουν ιστορικά χαμηλά και τους Ελληνες τουρίστες να εξελίσσονται σε είδος προς εξαφάνιση.

Χρυσάνθη Λαμπροπούλου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα