Μίλησε λίγο πριν πεθάνει ο Τούρκος του «Noor1»!

Αποκαλύψεις για τους θανάτους (στο Βέλγιο) πέντε συνεργών

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει ο μυστηριώδης θάνατος του ανθρώπου «κλειδί» στην υπόθεση του πλοίου «Noor One» του Τούρκου Σερχάν Μπασκάλ, αλλά και το γεγονός ότι, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, φέρεται ότι «άνοιξε το στόμα του» και να αποκάλυψε ονόματα και λεπτομέρειες. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για μια από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις μεταφοράς και εμπορίας ναρκωτικών στη χώρα μας, την οποία εξιχνίασε πέρυσι τον Ιούνιο το Λιμενικό. Ειδικότερα, το δεξαμενόπλοιο μετέφερε δύο τόνους ηρωίνης, φορτίο που παρελήφθη στα ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα.

Ο 41χρονος προφυλακισμένος για την υπόθεση και φερόμενος ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας από χρόνια παραπληγία, πέθανε μυστηριωδώς στις 20 Ιουλίου 2015 και ενώ είχε εκφράσει την πρόθεσή του να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές. Τη μέρα εκείνη, ο Σερχάν Μπασκάλ φέρεται ότι μετέφερε όσα γνώριζε για Ελληνες που εμπλέκονται στην υπόθεση του «Noor One» σε σωφρονιστικό υπάλληλο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν, με τη βοήθεια ομοεθνούς συγκρατούμενού του. Ο τελευταίος φέρεται ότι αποκάλυψε στον σωφρονιστικό υπάλληλο και πληροφορίες που του είχε μεταφέρει ο 41χρονος Τούρκος για τον θάνατο ακόμα πέντε μελών της οργάνωσης στο Βέλγιο.

Τελικά, στις 6 το απόγευμα της 20ής Ιουλίου, ο Μπασκάλ παρελήφθη από το ΕΚΑΒ, καθώς ένιωθε δυσφορία και τρεις ώρες αργότερα (!) απεβίωσε από παθολογικά αίτια, την ώρα που έφτανε στον Ερυθρό Σταυρό. Απορία προκαλεί η τρίωρη… καθυστέρηση στη μεταφορά του στο νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της οποίας κανεί.

Θοδωρής Παναγιωτίδης

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα