Η ιστορική ευθύνη του Κ. Καραμανλή

Η χώρα διανύει την πιο κρίσιμη περίοδο στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Σε ένα άρρωστο οικονομικό περιβάλλον γιγαντώθηκε η ανθρωπιστική κρίση, που δυστυχώς κανένα Μνημόνιο δεν μπόρεσε να γιατρέψει. Η ελληνική κοινωνία αναζητά πολιτικές προσωπικότητες, αληθινούς ηγέτες, που θα τη σηκώσουν στην πλάτη τους και θα την οδηγήσουν με ασφάλεια στον ίσιο δρόμο, στον δρόμο της ανάκαμψης.

Ο Κώστας Καραμανλής αποτελεί αναμφίβολα μια ηγετική φυσιογνωμία. Ο πρώην πρωθυπουργός από την προηγούμενη θητεία του απέδειξε τις πολιτικές αρετές του. Γαλουχημένος στις αρχές και τις αξίες της Κεντροδεξιάς, πιστός εκφραστής του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, έδωσε αμέτρητες μάχες με το κατεστημένο της ολιγαρχίας και των μονοπωλίων.

Εχει πλέον ιστορική ευθύνη να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί το δίκαιο του ελληνικού λαού· να βγει μπροστά και να συσπειρώσει όλες εκείνες τις δημοκρατικές δυνάμεις της Κεντροδεξιάς που αποσύρθηκαν οικειοθελώς, όταν η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας μεταλλάχθηκε από φιλολαϊκό κόμμα σε φύλακα συμφερόντων των εγχώριων και των ξένων οικονομικών καρχαριών.
Ο Κώστας Καραμανλής έχει ιστορική ευθύνη να βγει μπροστά και να πρωταγωνιστήσει στην πολιτική σκηνή. Δεν είναι πια εθνική εφεδρεία. Ο χρόνος τελειώνει. Η Ελλάδα βρίσκεται στα σχοινιά και δεν έχει την πολυτέλεια να βλέπει ικανούς πολιτικούς άνδρες να μένουν απλοί παρατηρητές των εξελίξεων. Τους χρειάζεται ετοιμοπόλεμους, μάχιμους και διαρκώς διαθέσιμους.

Η Νέα Δημοκρατία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της ως κόμμα εξουσίας. Η εξαετία 2009-2015 ήταν το κύκνειο άσμα μιας ιστορικής παράταξης. Η μετάλλαξη που υπέστη από τον Αντώνη Σαμαρά και τους άμεσους συνεργάτες του (Κούληδες, Μάκηδες, Βρούτσηδες, Χατζηδάκηδες κ.ά.) ήταν η αιτία ρήξης με την κοινωνία. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία έχει στις τάξεις της πολιτικούς που δεν εκφράζουν όχι μόνο τους Ελληνες πολίτες αλλά ούτε και τους παραδοσιακούς και πιστούς ψηφοφόρους της παράταξης· πολιτικούς που έφτασαν στο σημείο να μάχονται ανοιχτά πλέον για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των καρτέλ και για το πώς θα καθιερωθούν στη χώρα μας. Η σημερινή Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που δεν εμπιστεύεται η ελληνική κοινωνία.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει ιστορική ευθύνη να σταματήσει αυτή την παρακμή της Κεντροδεξιάς. Μπορεί και πρέπει να την ξαναχτίσει από την αρχή. Βήμα βήμα. Κομμάτι κομμάτι. Με ανθρώπους -όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης- που δεν απώλεσαν τον σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, με καθαρούς και έντιμους πολιτικούς που θα υπηρετήσουν το εθνικό συμφέρον. Οπως η ευρωπαϊκή Αριστερά βρήκε στο πρόσωπο του Τσίπρα τον ηγέτη της, έτσι και η Κεντροδεξιά πρέπει να ανασυνταχθεί με ηγέτη τον Κώστα Καραμανλή.

Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος. Ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει άλλη επιλογή από το να τον διανύσει. Η καθυστέρηση δεν ωφελεί κανέναν. Ούτε τον ίδιο ούτε τη χώρα. Η Ιστορία επιβραβεύει τους τολμηρούς και τους μαχητές και όσους αποδέχονται τις μεγάλες προκλήσεις. Αλλωστε η ίδια η Ιστορία τον δικαίωσε για όλες τις επιλογές του στην πρωθυπουργική θητεία του.
Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης επιστροφής. Τώρα είναι η ώρα του Κώστα Καραμανλή.

ΥΓ1 Η αιτιολογημένη θέση του Καραμανλή υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα έγινε δεκτή από όλη την κοινωνία. Αν διαχειριζόταν ο ίδιος το «ναι», το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα ήταν εντελώς διαφορετικό.

ΥΓ2 Ολοι αυτοί, είτε πολιτικοί είτε οικονομικοί νταβατζήδες, που διαδίδουν τα τελευταία πέντε χρόνια ότι δεν θέλει να επιστρέψει (δηλαδή αδιαφορεί για το εθνικό συμφέρον και την τύχη της χώρας) εκφράζουν απλά τον πανικό τους. Αυτός ο πανικός είναι από μόνος του ένα μεγάλο κίνητρο επιστροφής.

Θύμιος Λυμπερόπουλος

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα